Zoeken

Sykes snel tijdens shakedown test Almeria

19 januari 2013
Naast Suzuki was ook Kawasaki naar Almeria afgereisd voor een tweedaagse test ter voorbereiding van het 2013 seizoen. Tom Sykes en Loris Baz maakten kennis met hun nieuwe wapen voor het komende seizoen en waren beide positief, ondanks dat de test vanwege sterke wind was ingekort.

Almeria Tom_Sykes_Kawasaki_ZX-10R

Sinds de laatste wintertest van het team op Jerez eind november verleden jaar heeft men ook bij Kawasaki niet stilgezeten. Op het hoofdkantoor in Japan was hard gewerkt aan nieuwe onderdelen die in Almeria moesten worden uitgetest, waaronder nieuwe vering van Showa. Sykes was al vroeg op de eerste dag erg snel en zette al naar een paar ronden op racerubber een tijd van 1'34,9, ondanks dat hij zes weken niet op een motor had gereden.

Voor Loris Baz verliep de eerste test van het 2013 seizoen een stuk moeizamer. De 19-jarige Fransman begon de eerste dag goed, maar moest erg wennen aan de baan waar hij al jaren niet meer op had gereden. Bovendien had Baz wat technische tegenslag, waardoor het niet tot snelle rondetijden kwam.

Almeria Loriz_Baz_Kawasaki_ZX-10R

De tweede testdag viel vanwege de te hevige wind in het water en kon daardoor als verloren worden beschouwd, maar desondanks was het team toch in staat geweest om aan de vernieuwde vering en onderdelen van het rijwielgedeelte te werken, met positieve resultaten als gevolg. Het Kawasaki team reist nu, net als het FIX Cresent Suzuki Team, af naar Jerez voor een tweedaagse test op 22 en 23 januari.