Zoeken

Suter presenteert MotoGP racer

7 september 2010

Afgelopen weekend presenteerde de gebroeders Suter haar langverwachte MotoGP racer, met een in eigen huis ontwikkeld rijwielgedeelte waarin het motorblok van BMW's S1000RR werd gemonteerd, die volgens het nieuwe regelement in 2012 kan worden ingezet.

Suter_Moto1.jpg

Het idee achter de Moto1 racer, die qua opzet gelijk is aan de Moto2 racers (een 'standaard' motorblok dat in een eigenbouw rijwielgedeelte is gemonteerd), is om meer rijders aan de start te krijgen in de MotoGP. Met een prijskaartje van € 600.000 voor het rijwielgedeelte alleen al is deze Suter MotoGP racer echter verre van goedkoop.

Oorspronkelijk zou de motor zijn debuut maken in Brno, maar die deadline werd door de Zwitserse tuner niet gehaald. Met de Moto1 racer denkt Suter in te kunnen spelen op het nieuwe regelement, dat in 2012 van kracht zal gaan en waarin naast de huidige prototype MotoGP racers ook 'standaard' motorfietsen zullen worden toegelaten.

De afgelopen weekend gepresenteerde racer is slechts een prototype, dat nog volop in ontwikkeling is. Zo is motorisch, behalve de montage van de Suter-clutch, nog geen enkele aanpassing aan het S1000RR motorblok gedaan. Ook moet de motor nog op gewicht komen, 145 kg ready to race om precies te zijn. Op dit moment is de racer nog te licht, aldus Suter tijdens de presentatie.