Zoeken

Stoner tekent contract met HRC

12 mei 2010

Hoewel het bericht officieel in alle toonaarden wordt ontkend weten Italiaanse media te melden dat Casey Stoner het volgend seizoen voor HRC Honda gaat rijden. De 24-jarige Australier zou hiertoe een éénjarig contract met Honda hebben getekend.

Casey_Stoner.jpg

Het nieuws, dat als een bom in MotoGP-land is ingeslagen, komt van de Italiaanse website Sportmediaset.it en is een bevestiging van het gerucht dat Livio Suppo tijdens de afgelopen Grand Prix van Jerez het gesprek met Stoner's vader en zakenmanager was aangegaan om de voormalig wereldkampioen bij Ducati weg te halen.

Volgens de Italianen zou Stoner niet blij zijn geweest met het feit dat Marlboro het afgelopen jaar had geprobeerd Jorge Lorenzo te tekenen toen hij vanwege zijn ziekte drie races moest missen, en zou men bij Honda verre van gelukkig zijn met Dani Pedrosa vanwege zijn harde en openlijke kritiek op de RC212V.

De website weet daarnaast te melden dat, nadat bij Ducati bekend was geworden dat Stoner bij Honda heeft getekend, het merk Valentino Rossi meteen een tweejarig contract zou hebben aangeboden. Een contract dat de nodige opties zou bevatten die de werkethiek en onafhankelijke instelling van de 9-voudig wereldkampioen zouden aanspreken. Rossi zou tot de Grand Prix van Mugello in juni hebben om hierover te beslissen.

We zeiden het al, het silly season is dit jaar al vroeg losgebarsten.

Bron: sportmediaset.it