Zoeken

Stoner positief over Honda productieracer

4 oktober 2013
Casey Stoner heeft op het circuit van Motegi een tweedaagse test voor HRC afgerond. De MotoGP test werd opnieuw door regen geplaagd, maar de tweede dag kon Stoner zowel op het RC213V prototype als de productieracer rijden. Stoner verklaarde na afloop erg onder de indruk van die productiefiets te zijn.

Casey Stoner Motegi MotoGP test

Het heeft Casey Stoner en HRC niet meegezeten. Honda had de voormalig wereldkampioen gecontracteerd om een aantal testen met zowel het MotoGP prototype als de aanstaande productieracer te doen, maar alsof de duvel ermee speelde werden de geplande testdata door hevige regenval geplaagd.

Zo ook de door HRC ingeplande test deze week, die door het slechte weer opnieuw in het water dreigde te vallen. De eerste van twee testdagen werd vanwege regen afgelast, maar de tweede dag kon onder een weliswaar donkere hemel het testprogramma worden afgewerkt. Stoner begon de dag op de RC213V en had een tweetal chassis' variaties om uit te proberen, welke volgens de Australiër een grote verbetering opleverden.

In de middag stapte Stoner voor het eerst op de nieuwe productieracer, die Honda het volgend jaar voor niet-fabrieksteams beschikbaar gaat stellen, en reed daarmee volgens Honda zeer acceptabele rondetijden, die RC213V waardig werden genoemd. Stoner verklaarde erg onder de indruk van de nieuwe productieracer te zijn. De machine voelt volgens Stoner net als een normale RC213V, maar dan met iets minder vermogen en een ander gevoel van motorrem.

Doordat de eerste dag in het water was gevallen was het schema van de tweede dag drukker dan normaal. Om 15:45 maakte regen een vroegtijdig einde aan de tweedaagse test. Met een paar kleine aanpassingen zal de productieracer volgens Stoner competitief zijn, en hij kijkt uit naar de volgende test met de fiets.