Zoeken

Spannende week voor FB Corse

9 maart 2010

Komend weekend is D-day voor het Italiaanse FB Corse. Tijdens de komende MotoGP wintertest op het Spaanse circuit van Valencia zal het team zijn debuut maken met de FB01 MotoGP racer.

FB01.jpg

De officiele IRTA MotoGP test, die van 15 t/m 17 maart zal worden gehouden, zal op de laatste dag worden bezocht door Dorna's Franco Uncini en een vertegenwoordiger van de IRTA, de belangenorganisatie van de Grand Prix coureurs. Doel van dit bezoek is middels een 'timing test' te bepalen of de FB01 MotoGP racer zal worden toegelaten tot de MotoGP paddock.

Oorspronkelijk was gemeld dat Dorna en de IRTA zouden willen zien of Gary McCoy in staat zou zijn de FB01 driecilinder binnen drie seconden van de langzaamste MotoGP qualificatietijd van vorig jaar te kunnen rijden. Voor FB Corse zou dit betekenen dat Gary McCoy binnen de 1'35-ers zou moeten rijden.

Naar nu bekend is geworden zal een exacte rondetijd niet bepalend zijn voor het wel dan niet toelaten van FB Corse in de MotoGP. Tegenover het Italiaanse GPone verkaarde Franco Uncini dat het totaalplaatje uiteindelijk bepalend zal zijn of het team zal worden toegelaten.

Franco Uncini:
Het feit is dat er geen limiet zal worden gesteld. Het verhaal dat FB Corse binnen drie seconden zou moeten rijden is niet waar. Hoe kun je een motor tijdens zijn debuut op die manier beoordelen. Het is een vraag van betrouwbaarheid, niet alleen prestaties. Ik bedoel, de rondetijd is zondermeer een factor, maar ook constant presteren. Als de FB01 snel is maar het geen vijf ronden volhoudt, dan zal dat een probleem zijn. De motor zal competitief moeten zijn, op de baan blijven. Dit is het doel en dis is hoe hij zal worden beoordeeld. Met een oog, uiteraard, op het totaalplaatje.

Deze meer subjectieve benadering zal het voor FB Corse er niet gemakkelijker op maken om een startplek voor de MotoGP te bemachtigen.

Bron: GPone