Zoeken

Schouten richt pijlen op British Supersport

6 januari 2011

Raymond Schouten heeft zijn zinnen gezet op het Britse Supersport kampioenschap. Neerlands succesvolste FIM Supercup 1000 coureur, die het afgelopen seizoen de Dutch Supersport titel in de wacht wist te slepen, is hiertoe in gesprek met een Engels team.

Raymond_Schouten_Supersport.jpg

2010 was zondermeer een goed jaar voor de talentvolle coureur uit Waardhuizen, die na drie seizoenen FIM Supercup 1000 de terugstap maakte naar het ONK. Met tien pole positions en 10 overwinningen werd Schouten met overmacht gekroond tot Dutch Supersport kampioen, daarnaast wist hij ook nog de IDM Supersport wedstrijd in Assen én de roemruchte Bol D'or op naam te schrijven.

Hoewel Schouten op dit moment een aanbieding heeft liggen om Dutch Superbike te gaan rijden wil de 25-jarige coureur het komende seizoen zijn rentree gaan maken op internationaal niveau. Lange tijd was Schouten daarvoor in gesprek met een IDM Supersport team, maar helaas bleek het bijbehorende financiële plaatje een struikelblok. Momenteel is Schouten echter in een ver gevorderd gesprek met een Brits team om in 2011 het Britse Supersport kampioenschap te gaan rijden.

Naast de plannen om Britisch Supersport te gaan rijden is Schouten ook in gesprek met het Bikersdays Endurance Team, waarmee hij het afgelopen seizoen al twee wedstrijden reed en de roemruchte Bol d'Or zelfs wist te winnen. Het team wil een volledig WK seizoen gaan rijden in de Superstock klasse en de kans is volgens Schouten groot dat hij een van de rijders gaat worden.

Op dit moment rest Schouten niets anders dan afwachten hoe het balletje gaat rollen en herstellen van zijn operatie die hij twee weken geleden in het Amphia ziekenhuis in Breda is ondergaan. Daar werd zijn wijsvinger rechtgezet, die hij afgelopen juli had geblesseerd. De operatie stond al langer gepland, maar was vanwege vocht in de vinger én een bomvol raceprogramma uitgesteld naar eind vorig jaar. Momenteel zit er nog een pin in de vinger, maar die zal begin februari worden verwijderd waarna Schouten kan gaan beginnen aan de eerste voorjaarstrainingen.