Zoeken

Scassa gediskwalificeerd voor komende race op Misano

10 mei 2011
Yamaha ParkinGO coureur Luca Scassa is uitgesloten voor deelname aan de volgende ronde van het WK Supersport, dat van 10-12 juni op Misano zal plaatsvinden. De leider in de tussenstand heeft de straf na afloop van de race op Monza het afgelopen weekend opgelegd gekregen, nadat duidelijk was geworden dat Scassa voorafgaand aan het weekend onregelementair op de baan had gereden.

Luca_Scassa_Donington_2011

Het is voor teams van de Infront SBK raceseries niet toegestaan om voorafgaand aan een raceweekend op het te rijden circuit te rijden, met uitzondering van één door het team geselecteerd testcircuit. Afgelopen zondag werd duidelijk dat Scassa als instructeur op een standaard R1 op het circuit van Monza had gereden. Omdat door het ParkinGO team het Motorland Aragon circuit is opgegeven als testcircuit was dit een overtreding van de regelgeving.

Volgens het FIM regelement (paragraaf 1.11.1 en 1.15.1) heeft overtreding van een van deze regels tot gevolg dat de inschrijving van de rijder zal worden geweigerd of de rijder zal worden gediskwalificeerd van het evenement, afhankelijk van het tijdstip waarop de overtreding wordt bevestigd. Dit heeft voor Scassa dus tot gevolg dat hij de komende wedstrijd, die voor eigen publiek wordt verreden, zal moeten missen en daarmee naar alle waarschijnlijkheid de leiding in de tussenstand (hij staat momenteel ex aequo met teamgenoot Chaz Davies bovenaan) zal gaan kwijtraken.