Zoeken

SBK lanceert European Junior Cup

9 december 2010

Om ruimte te bieden aan jong talent heeft SBK organisator Infront voor 2011 de European Junior Cup aangekondigd, een raceserie voor 14 tot 17-jarige talenten op een Kawasaki Ninja 250R racer.

junior_cup_logo.jpg

De European Junior Cup zal worden verreden op zes Europese circuits als bijprogramma van het WK Superbike, waar de jeugdige talenten hun vaardigheden kunnen tonen op identiek geprepareerde Kawasaki Ninja 250R racefietsen. De wedstrijden zullen worden verreden op zondagmiddag voorafgaand aan de tweede WK Superbike race.

Het European Junior Cup racepakket bestaat uit een race geprepareerde Kawasaki Ninja 250R met pitbenodigdheden, transport van de fietsen naar de circuits, inschrijfgeld, banden, benzine, rijdersoutfit en teamkleding, een hospitality in de Junior Cup paddock village, technische ondersteuning, race-begeleiding door sterrijders en een pre-season trainingskamp op het Spaanse Guadix.

Kawasaki_Ninja_250R.jpg
Het wapen waarmee wordt gestreden, de Kawasaki Ninja 250R

De European Junior Cup zal worden verreden op de volgende circuits:

  • Assen (15-17 april)
  • Monza (6-8 mei)
  • Aragon (17-19 juni)
  • Silverstone (29-31 juli)
  • Nurburgring (2-4 september)
  • Magny-Cours (30 september - 2 oktober)

De nieuwe raceserie staat open voor coureurs vanuit de hele wereld in de leeftijd van 14-17 jaar. Enige voorwaarde is dat je minimaal één jaar in bezit moet zijn van een competitie race-licentie in wegrace, motocross, enduro, supermoto, trial of minimoto. Meer informatie zal binnenkort te vinden zijn op de website europeanjuniorcup.com. Welke kosten met de European Junior Cup gemoeid zijn is vooralsnog niet bekend.