Zoeken

RW Racing Moto3 Team gepresenteerd

15 maart 2013
Op het hoofdkantoor van sponsor Gamma in Leusden is donderdagochtend het RW Racing GP Moto3-team voor 2013 gepresenteerd. Twee nieuwe coureurs, Jakub Kornfeil en Jasper Iwema, en hun Moto3-motoren werden voorgesteld aan pers en sponsors door voormalig Formule 1-coureur Robert Doornbos.

RW Racing_GP_2013_Jakub_Kornfeil_Jasper_Iwema

Tegen het eind van het vorige seizoen leek de toekomst van Neerlands enige Grand Prix coureur Jasper Iwema er nog behoorlijk donker uit te zien, maar ondanks zijn ronduit teleurstellende prestaties vorig jaar wist de coureur uit Hooghalen onderdak te vinden bij het enige Nederlandse team in de paddock RW Racing, dat vorig jaar met de Spanjaard Luis Salom de vice-wereldtitel binnen wist te halen.

Teameigenaar Roelof Waninge en teammanager Jarno Janssen spraken hun trots uit over het team voor 2013. RW Racing GP komt uit in de Moto3-klasse met Kalex KTM-motoren. Roelof Waninge heeft hoge verwachtingen van het team, terwijl Jarno Janssen beseft dat het niet gemakkelijk zal zijn goede resultaten te behalen.

Roelof Waninge:
Het is het derde jaar van het team. We hebben twee uitstekende jaren achter de rug met een achtste en een tweede plaats in het wereldkampioenschap voor Luis Salom. We hopen dit seizoen in de top 8 te komen met Jakub Kornfeil en de top 15 voor Jasper Iwema.

Jarno Janssen:
Ieder jaar is anders. Ja, we hebben veel ervaring in huis en we hebben twee topjaren gehad, maar dit is een nieuw team. Het niveau van de competitie in de Moto3 is alleen maar hoger geworden. Maar zowel Kornfeil als Iwema heeft bewezen in staat te zijn tot goede resultaten. Onze verwachtingen zijn realistisch, maar we zullen er met z’n allen hard voor moeten werken en het maximale geven.

Jasper Iwema is blij dat hij in het enige Nederlandse team in de Grand Prix kan rijden. Na twee teleurstellende seizoen voelt het voor hem als thuiskomen, vertelde hij zijn publiek. De Tsjech Jakub Kornfeil – in 2009 kampioen van de Red Bull MotoGP Rookies Cup – bekende dat hij al twee jaar naar RW Racing GP lonkte.

Jasper Iwema:
Ik ben heel blij dat mijn management en het team elkaar hebben gevonden. Het is fijn om in het Nederlands te kunnen uitleggen wat ik voel. Het team, de motor: dit is de perfecte combinatie voor mooie resultaten.
Ik heb de hele winter hard getraind. Ik ben twee maanden in Spanje geweest om elke dag te trainen met de crossmotor en de supermoto. Op deze manier heb ik mijn techniek en gevoel met een motorfiets flink kunnen verbeteren. Het betaalde zich in de eerste tests al meteen uit: ik heb veel meer vertrouwen.

Jakub Kornfeil:
Ik was vanaf het begin onder de indruk. Het is een van de beste teams in de Moto3. Ik wilde hier echt graag rijden. Mijn doel is om een paar podiumplaatsen te behalen en uiteindelijk in de top 8 van het klassement te eindigen.