Zoeken

Rossi's veringtechnicus helpt Scott Redding

24 februari 2010

Het is een nieuwe klasse, er zijn geen referenties, iedereen krijgt een identiek motorblok (een geprepareerd Honda CBR600 blok met Suter-Clutch) dus veel zal afhangen van de coureur en de afstelling van blok en rijwielgedeelte.
De pas 17-jarige, uit Gloucestershire afkomstige, Scott Redding vond afgelopen winter (hij is toch afgelopen?) onderdak in het MarcVDSracing team en kende vorige week een goede eerste test met de Moto2 machine op het circuit van Catalunya, Spanje. 

Het team, dat wordt geleid door voormalig Kawasaki MotoGP teambaas Michael Bartholemy, kent al een ‘grote naam’ in de Nieuw Zeelander Pete Benson die zich ontfermt over de Suter-MMX van Redding. Benson was teamchef van Nicky Hayden toen deze in het Repsol Honda team reed en in 2006 de wereldtitel in de MotoGP won. Daarvoor werkte Benson al met Mick Doohan en Valentino Rossi in hetzelfde Repsol Honda team.

Een tweede grote naam is nu toegevoegd aan het MarcVDSteam racing team want niemand minder dan Mike Norton, in het ‘dagelijks leven’ verantwoordelijk voor de Öhlins vering van Rossi’s YZR-M1, gaat nu datzelfde doen voor de Suter-MMX van Scott Redding.

En dat Scott Redding daar tevreden mee is mag duidelijk zijn.

Catalunya_Redding.jpg
Scott Redding op de Suter-MMX van het MarcVDSracing team. 

Scott Redding:
Het team is ongelooflijk professioneel. Ik vond het echt fijn om met ze te werken en de ervaring van Pete en Mike zullen van grote invloed zijn op mijn ontwikkeling als coureur.