Zoeken

Rossi verwacht GP12 race na race te verbeteren

21 maart 2012
Rossi hoopt de GP12, die begin deze week via Internet live werd gepresenteerd, in de loop van het seizoen race na race te verbeteren. De negenvoudig wereldkampioen deed deze uitspraak tijdens de presentatie van de 2012 racer, zo is op de website van onze Britse collega's van Visordown te lezen.

Valentino_Rossi_Ducati_GP12

Hoewel de overstap van het carbon fiber monocoque frame naar een conventioneel aluminium twinspar frame een stap in de goede richting is geweest, heeft Ducati met de GP12 nog steeds een achterstand op Honda en Yamaha in de MotoGP. De shakedown test van de motor tijdens de eerste wintertest in Maleisië was veelbelovend, maar een maand later kreeg het team op hetzelfde circuit opnieuw de nodige problemen te verwerken.

Valentino Rossi:
Onze eerste test van  het jaar was uitstekend, omdat het gevoel dat ik met de motor had erg positief was. Aan het eind van de test waren we erg blij omdat we alles hadden bereikt wat we tot doel hadden gesteld. Misschien hadden we wat kleine problemen bij het uitkomen van de bocht. In de tweede test probeerden we dit probleem op te lossen, maar dat lukte niet. De test was dus niet zo goed als de eerste en we verloren posities ten opzichte van de concurrentie.

Rossi blijft echter wel positief over de Desmosedici GP12 en gelooft dat het enige tijd zal duren voordat de racer z'n ware potentieel kan laten zien.

Valentino Rossi:
We hebben nog steeds veel zaken te testen, en gedurende het seizoen zullen nieuwe onderdelen arriveren. Ons doel is om constant te verbeteren, race na race, iets wat ons het afgelopen seizoen niet is gelukt. De nieuwe fiets maakt het mogelijk om sneller aanpassingen en modificaties door te voeren, en dit is erg belangrijk met trainingssessies van slechts 45 minuten.
De fiets is erg veel veranderd ten opzichte van vorig seizoen. Ik denk dat we net dat beetje extra tijd nodig hebben om een soort van vriendschap met de fiets te ontwikkelen en ons met het nieuwe concept te vereenzelvigen.

Bron: Visordown