Zoeken

Rossi test opnieuw in Brno (video update)

13 juli 2010

Om meer inzicht te krijgen in zijn fysieke toestand heeft Valentino Rossi gisteren op het Tsjechische circuit van Brno een tweede circuittest volbracht. Wederom reed Rossi op de YZF-R1 Superbike racer van het Yamaha World Superbike Team.

Valentino_Rossi_Brno_R1_2010.jpg

In totaal reed de huidige wereldkampioen 46 ronden, met een beste tijd van 1'59.135. Rossi was daarmee ruim één seconde langzamer dan Cal Crutchlow's Superpole tijd, maar tevens ruim een halve seconde sneller dan Toseland's 1'59.699 in diezelfde Superpole.

In navolging van deze positieve test zal Rossi woensdag een finale medische check-up ondergaan, voordat wordt besloten of hij al dan niet zal rijden op de Sachsenring. Het FIAT Yamaha team heeft Wataru Yoshikawa al aangemeld als vervanger van Rossi voor die race.

Of Valentino Rossi daadwerkelijk het komende weekend al aan de start zal verschijnen ligt volledig in diens eigen handen, zo heeft het FIAT Yamaha team laten weten. De prioriteit bij het team ligt in volledig herstel, in plaats van een snelle terugkeer.

Mocht Valentino Rossi het komende weekend al willen rijden, dan zal hij toestemming moeten krijgen van de medische staf van de FIM.

Valentino Rossi:
Vandaag (gisteren, red.) was goed, ik voelde me beter dan in Misano maar ik voel me nog steeds erg moe na een paar ronden en een race zal een veel groter vraagteken zijn. We hebben nog geen definitieve beslissing genomen, ik moet woensdag nog runtgenfoto's laten maken en dan zal ik samen met de doctoren overwegen of ik al dan niet kan rijden op de Sachsenring.

Toen ik eenmaal mijn fysieke conditie begreep had ik het erg naar mijn zin op de R1, en deed daarbij zelfs wat afstelwerk. Ik wil het Yamaha SBK team bedanken dat ze nog een dag in Brno zijn gebleven en mij de kans hebben gegeven deze test te doen.