Zoeken

Rossi test op Misano met Ducati 1198 Superbike

29 januari 2011

Drieenzeventig dagen na zijn operatie aan zijn rechterschouder heeft Valentino Rossi voor het eerst weer op een motor gereden. Op het Italiaanse Misano Adriatico reed Rossi op een Ducati 1198 Superbike om de status van zijn schouder te testen.

Rossi_Ducati_1198_Misano_1.jpg

Met slechts enkele dagen te gaan tot de eerste MotoGP test van het nieuwe seizoen was deze test een belangrijke graadmeter om te beoordelen in hoeverre Rossi van zijn al bijna een jaar durende schouderblessure was hersteld. Onder zonnige maar wel frisse temperaturen van maximaal 10 graden arriveerde Rossi rond 13:20 op het circuit, Rossi_Ducati_1198_Misano_2.jpgwaar een team van Ducati technici inclusief zijn twee engineers van zijn eigen crew, Matteo Flamigni en Gabriele Conti en Ducati Marlboro Team Manager Vittoriano Guareschi de negenvoudig wereldkampioen al stonden op te wachten.

Een half uur later keerde Rossi voor het eerst sinds de MotoGP test na afloop van het 2010 seizoen terug op de baan. Hoewel de schouder goed aan het herstellen is was deze nog steeds behoorlijk pijnlijk, vooral bij het aanremmen van de bochten wanneer veel krachten op de schouder komen. Rossi verklaarde dat de schouder op dit moment stabiel genoeg is en zich tijdens de test redelijk goed hield, maar nog steeds heel erg pijnlijk is en nog niet heel erg sterk. In totaal reed Rossi 25 ronden op de 1198 Superbike, en had het prima naar zijn zin op de fiets.

Rossi_Ducati_1198_Misano_3.jpgValentino Rossi:
Allereerst wil ik Filippo Presiozi en Ducati bedanken, die deze test hebben georganiseerd. We konden gebruik maken van het circuit van Misano op een dag die Mattia Pasini had ingepland om zijn conditie te bevestigen. Het circuit bevestigde min of meer wat we verwachten: de schouder is pijnlijk - vooral tijdens het remmen doet de voorkant, waar de pees is gehecht, erg veel pijn. Beweging is stabiel genoeg en we deden het ook niet verkeerd qua uithouding, maar behoudens dat doet het erg veel pijn en is de schouder nog niet erg sterk.

Laten we hopen dat het de komende dagen nog verbetert, voor de test in Maleisië. Daar zullen we werken aan de zithouding in een poging het beste van de situatie te maken en belangrijke informatie te vergaren met de Desmosedici, ondanks dat ik niet in topvorm ben. Ik reed vandaag in totaal 25 ronden op de 1198 Superbike, die een soort van 'historische' motor voor Ducati is: prachtig en snel. Ik vond het geweldig.