Zoeken

Rossi terug naar Yamaha volgens Italiaanse pers

3 augustus 2012
De geruchten worden steeds hardnekkiger dat Valentino Rossi aan het eind van dit seizoen naar Yamaha terug zal gaan keren. Volgens de Italiaanse sportkrant Gazetta dello Sport heeft Yamaha de negenvoudig wereldkampioen een tweejarig MotoGP contract aangeboden, waarna de overstap zal worden gemaakt naar het WK Superbike.

Valentino_Rossi_Yamaha

De Italiaanse sportkrant is in korte tijd het tweede grote medium dat zegt te weten dat Rossi terug naar Yamaha zal gaan. De zevenvoudig MotoGP wereldkampioen is in gesprek met zijn voormalige werkgever, evenals met Ducati dat hem naar verluid een contract van € 16 miljoen heeft aangeboden.

Tot op heden is Ducati er echter niet in geslaagd Rossi van een winnende machine te voorzien, waardoor de Italiaan voor het tweede seizoen troosteloos in de middenmoot aan het rijden is. Rossi's terugkeer naar Yamaha zal bovendien de spanning om de wereldtitel flink doen stijgen, met Stoner het volgend seizoen niet meer van de partij.

Mocht Rossi de overstap naar Yamaha gaan maken, met in 2015 de overstap naar het WK Superbike, dan kan hij zich onsterfelijk maken (voor zover hij dat nog niet is) door als allereerste coureur in de 125cc, 250cc, 500cc, MotoGP en het WK Superbike wereldkampioen te worden.

Bron: Gazetta dello Sport