Zoeken

Rossi maakt debuut op Ducati

9 november 2010

Onder het toeziend oog van de massaal aanwezige wereldpers heeft Valentino Rossi op het Spaanse circuit van Valencia tijdens de tweedaagse officiële MotoGP test zijn eerste meters gemaakt op de Ducati GP11.

Valentino_Rossi_Ducati_Valencia_2010.jpg

Alle MotoGP teams waren aanwezig om de eerste testkilometers met hun 2011 machines te maken. De meeste aandacht ging uiteraard uit naar Valentino Rossi, die vandaag zijn langverwachte debuut bij Ducati maakte. Vanwege regen die 's nachts was gevallen was er in de ochtend op natte baan weinig actie te beleven, maar om twintig minuten over twaalf zag een horde fotografen buiten de Ducati pitbox de negenvoudig wereldkampioen voor het eerst de baan op rijden.

Snelle tijden zijn de komende dagen nog niet te verwachten van The Doctor, het accent bij deze eerste test is de keuze van het motorblok waarmee de Italiaan het volgend seizoen zal gaan rijden. Twee jaar geleden stapte Ducati van de screamer over naar de big-bang, maar het is aan de Italiaan werk motorblok hem het beste bevalt. Om dat uit te vinden heeft Rossi twee GP11 machines ter beschikking, één met de screamer en één met de big-bang.