Zoeken

Rossi komend weekend in Sachsenring (update)

14 juli 2010

Voor het verlossende antwoord zullen we tot morgen moeten wachten, maar de kans is groot dat Valentino Rossi het komende weekend al zijn rentree zal maken in de MotoGP. Na een succesvolle test op de SBK R1 racer is Rossi meer dan gemotiveerd om weer te gaan racen.

Valentino_Rossi_R1_Brno.jpg

Voor het eerst sinds de Grand Prix van Mugello zal het FIAT Yamaha MotoGP team het komend weeked weer in vol ornaat aantreden tijdens de Duitse Grand Prix, die op de Sachsenring zal worden verreden. Of Valentino Rossi daadwerkelijk in actie zal komen hangt af van Dorna's medische staf, die de huidig wereldkampioen nog groen licht zal moeten geven. Dat zal naar verwachting geen probleem opleveren, gezien het feit ook dat Rossi's eigen doctoren geen belemmering zagen om te gaan racen.

Rossi's rentree zal niet in de laatste plaats door Dorna met open armen worden ontvangen. Wereldwijd liepen de kijkcijfers van de MotoGP fors terug nadat de negenvoudig wereldkampioen was uitgeschakeld. Mocht Rossi het komend weekend aan de start verschijnen, dan is dat een miraculeus herstel. Oorspronkelijk hadden de doctoren aangegeven dat Rossi op z'n vroegst na de zomerstop weer zou kunnen rijden.

Valentino Rossi:
Ik ben echt verheugd dat mijn doctoren vinden dat ik dit weekend kan rijden. Morgen zal ik de medische staf van Dorna zien en een definitieve beslissing nemen. Ik voelde me goed op de R1, maar ik weet dat mijn M1 op het circuit een heel ander verhaal is en dat het moeilijk voor me zal zijn, maar ik mis mijn motor en het team en wil het echt gaan proberen. Ik kijk echt naar uit om iedereen weer te zien en weer terug in de paddock te zijn, ik was het moe om thuis te zijn. Wataru zal eveneens aanwezig zijn, dus mocht er een probleem zijn dan kan hij mijn motor weer rijden.

Update:
Yamaha heeft zojuist bekend gemaakt dat Valentino Rossi de medische keuring met succes heeft ondergaan. Rossi werd onderzocht door Dr. Huber Fischer, Chief Medical Officer voor dit event, die hem fit genoeg achtte om deel te nemen aan de Duitse Grand Prix. Hiermee zal Rossi zes weken na zijn crash in Mugello zijn rentree maken in de MotoGP.