Zoeken

Repsol Honda teamlaunch in Madrid

16 maart 2010

Met nog een maand te gaan tot de start van het 2010 seizoen hield Repsol Honda afgelopen weekend haar officiele launch in Madrid. Tijdens de voorlaatste FIM Indoor Trial wedstrijd was Honda's MotoGP corifee Dani Pedrosa de ster van de show.

2010_Repsol_Honda_team.jpg
Presentatie van de motoren tijdens de wintertraining in Sepang. In Madrid was Dovizioso vanwege een griep niet aanwezig.

Voor 7000 fans reed Pedrosa een trialmotor het podium op, waarna de Honda RC212V vanuit het dak van de arena naar beneden werd gehaald. Dani's teamgenoot Andrea Dovizioso was de dagen 2010_Repsol_Honda_RCV212.jpg RC212V 2010: nieuw frame en achterbrug, geupdate elektronica. voorafgaand aan de launch geveld door een griep en besloot, met het oog op de laatste wintertest in Qatar deze week, wijselijk de teampresentatie niet bij te wonen. Vanuit zijn woonplaats Forli in Italie stuurde Dovizioso een speciale boodschap naar zijn fans.

In het 2010 kampioenschap gaat de samenwerking tussen Honda en Repsol zijn 16e jaargang in, wat 'Repsol Honda' tot een van de meest herkenbare teamnamen in de motorsport racehistorie maakt. Pedrosa en Dovizioso zullen dit seizoen uitkomen met de laatste evolutie van de 800cc viertakt RC212V, die is voorzien van een nieuw frame en swingarm en geupdate elektronica.

2010_Repsol_Honda_Pedrosa.jpgDani Pedrosa:
Om hier te zijn voor de Repsol Honda Launch en de support van alle fans te zien is een fantastisch gevoel. Ik ben zeer gemotiveerd voor het komende seizoen en onze doelen zijn helder - verbetering op alle vlakken en constant vechten voor de overwinning. Het is goed om hier te zijn, vooral omdat ik dit vorig jaar vanwege mijn blessure moest missen.

Ik begin dit seizoen in een positieve stemming. Het is een goede winter voor me geweest, veel beter dan vorig jaar. Ik heb veel psychische training kunnen doen, heb kunnen werken aan mijn fitness en heb tevens goed uit kunnen rusten. Ik ben nog een kleine operatie ondergaan waarbij een schroef uit mijn pols is verwijderd, maar de herstelperiode was kort en ben in goede vorm. De training zal me gedurende het seizoen helpen mijn maximale performance vast te houden.

Tijdens de laatste test in Sepang konden we niet de progressie maken die we graag hadden gezien, maar we hebben not twee testdagen in Qatar te gaan en zullen ons daar maximaal prepareren voor de eerste race van het seizoen. In Qatar zullen we gaan werken om de machine op enkele punten te verbeteren en ik ben ervan overtuigd dat we problemen kunnen oplossen en een grote stap vooruit kunnen zetten. Ik zie uit naar dit seizoen.

2010_Repsol_Honda_Dovizioso.jpgAndrea Dovizioso:
Het spijt me werkelijk dat ik niet bij deze Repsol Team launch aanwezig kan zijn, ben met hoge koorts aan bed gekluisterd. Met de testdagen in Qatar voor de boeg is onze prioriteit om fit te zijn voor de laatste wintertest voor aanvang van het nieuwe seizoen. Ons gezamelijk doel is competitief te zijn vanaf de eerste race, we willen Repsol Honda machines elk raceweekend voor in het veld zien.

We hebben hard gewerkt deze winter, Honda heeft alle aspecten van de machine verbeterd, en wij hebben ons meer toegewijd op training alsmede het ontwikkelingsteam aanwijzingen te geven. We weten dat het niet gemakkelijk zal zijn, maar zullen ons best geven om elk raceweekend met de snelste rijders het gevecht aan te gaan.

Ik wil Honda bedanken, mijn hele carriere race ik op hun machines. Samen wonnen we het 125cc wereldkampioenschap, zaten drie jaar op rij dicht bij de 250cc titel en ik ben nu blij voor het tweede jaar deel uit te maken van het officiele Repsol Honda MotoGP Team. Ik wil ook Repsol danken voor hun steun. De samenwerking met Honda gaat lang terug en is solide en ik hoop dat we veel successen kunnen delen dit seizoen. Ik hou van continuïteit en waardeer Repsol's betrokkenheid ten zeerste. Ik kan ook pochen met een Repsol machine in mijn garage, vroeger reed ik pocket bikes in Repsol kleuren. Ik was nog een kind en blij met mijn Repsol machine. Nu dat ik volwassen ben draag ik dezelfde kleuren voor het Repsol Honda Team. Dit is waar ik wil zijn en kan niet wachten tot de eerste race in Qatar.