Zoeken

Prototype Suzuki MotoGP racer in Japan gespot

24 mei 2012
Nadat Suzuki vorig seizoen aangaf vanaf 2012 zich tijdelijk uit de MotoGP terug te trekken werd in de wandelgangen volop gespeculeerd of tijdelijk niet permanent zou zijn. Dat dit Suzuki wel degelijk van plan is terug te keren naar de MotoGP, blijkt uit dit beeld van een prototype MogoGP racer die eerder deze maand tijdens testwerkzaamheden op het Japanse circuit Sugo werd gespot.

Suzuki_2014_MotoGP_prototype

Volgens onze collega's van het Amerikaanse Cycle World is de in Sugo gespotte racer een prototype van de MotoGP racer waarmee Suzuki in 2014 zijn rentree wil gaan maken in de koningsklasse van de wegrace motorsport. Insiders zouden tegenover Cycle World hebben verklaard dat het project een tijdje 'behoorlijk heet' was geweest, daarna afkoelde om nu weer bij Suzuki in de picture te staan.

Uit de foto's is volgens Cycle World af te leiden dat Suzuki het V4 concept van de GSV-R heeft ingeruild voor een vier-in-lijn, hetgeen door de Japanse informant zou zijn bevestigd. Volgens de informant heeft de motor een onregelmatige ontstekingsvolgorde, zoals Yamaha bij haar M1 racer (en YZF-R1 Crossplane) heeft toegepast, afgaande op het geluid wat het prototype produceert.

Het vier-in-lijn concept is echter wel in tegenspraak met eerdere uitspraken van Suzuki Racing's technisch directeur Shinichi Sahara, die tegenover de Italiaanse website GPone.com had verklaard trouw te zullen blijven aan het V4 concept. Een prototype V4 racer zou begin dit jaar nog door Suzuki testrijder Nobuatsu Aoki op het circuit van Ryuyo zijn getest.

Of Suzuki daadwerkelijk de overstap zal gaan maken naar een vier-in-lijn blijft vooralsnog dus de vraag, maar het lijkt wel zeker te zijn dat de Japanners in 2014 weer hun rentree zullen gaan maken in de MotoGP. En dat is alleen maar goed voor de sport.


Bron: Cycle World