Zoeken

Positieve test voor Rossi in Misano

9 juli 2010

Valentino Rossi heeft afgelopen woensdag voor het eerst sinds zijn crash in Mugello weer op een motor gereden. Op het circuit van Misano reed Rossi  op de YZF-R1 SBK racer van het Yamaha World Superbike Team en was tevreden over het resultaat.

Valentino_Rossi_Misano_test_R1_1.jpg

In totaal reed Rossi 26 ronden op de YZF_R1 Superbike racer en bracht het tot een tijd van 1'38.200. Ter vergelijking: Cal Cruchlow zette dit jaar in de tweede race van het SBK in Misano een snelste raceronde van 1'36.546, terwijl de allersnelste ronde door Troy Corser in Superpole werd gereden. De Australiër bracht het toen tot een 1'35.001.

Rossi reed twee sessies op de racer van het superbike team. In zijn eerste run om 18:30 uur reed hij 11 ronden met een beste tijd van 1'41.000, daarna volgde een tweede run van 15 ronden om 19:45 uur waar hij zijn beste tijd van 1'38.200 wist te noteren.

De regerend wereldkampioen ging het rijden goed af, hoewel hij wel veel pijn in zijn been en schouder ondervond. Hij zal zijn rehalibitatie nu gaan voortzetten in een geupdate programma en zal de komende week gaan beslissen al dan niet in de Duitse Grand Prix op de Sachsenring zijn opwachting te maken.

Valentino_Rossi_Misano_test_R1_2.jpg

Valentino Rossi:
We hebben deze test gedaan om te begrijpen hoe we vanaf hier moeten werken en om te zien hoe ik in meer of mindere mate een motor kan rijden. De test was positief, omdat ik in ieder geval kan rijden, maar een MotoGP race is heel wat meer dan een test als deze. Ik had wat pijn in mijn enkel, knie en schouder, maar bovenal ontbrak het me aan kracht in de schouder en ietwat beweging in mijn enkel. Ik zou graag op de Sachsenring terug willen keren, maar dat is nu nog te vroeg om te zeggen.

We hebben nog twaalf dagen te gaan en moeten zien hoeveel we mijn conditie de komende dagen nog kunnen verbeteren. De Superbike vandaag (woensdag, red.) was goed en erg plezierig om te rijden. Ik zou écht op de Sachsenring willen rijden, maar we moeten nog een week wachten voordat we een beslissing kunnen maken.