Zoeken

Positie Xaus bij BMW onder vuur?

10 maart 2010

Na op vakkundige wijze een aantal S1000RR World Superbike machines te hebben afgeschreven tijdens de openingsrace van het 2010 World Superbike seizoen zou de positie van Ruben Xaus binnen het fabrieksteam van BMW Motorrad zwaar onder vuur zijn komen liggen.

Ruben_Xaus_S1000RR_crash_111.jpg
Op weg naar crash nummer 111? Zijn positie zou bij BMW al enige tijd zwaar onder vuur liggen.

Na een zwaar leerjaar vol crashes had het 2010 seizoen voor de Spaanse World Superbike coryfee niet slechter kunnen beginnen. Xaus crahste tijdens de openingsrace van het 2010 World Superbike seizoen in Phillip Island maar liefst vier! motoren, en moest daardoor de wedstrijd vanaf de kantlijn toezien.

Geen goed begin dus voor de coureur wiens positie volgens geruchten al langere tijd op losse schroeven staat. Naar verluid zou BMW de Spanjaard al hebben willen ontslaan, maar is die beslissing dankzij BMW Spanje op de lange baan is geschoven. Als Spaanse BMW fabriekcoureur zal Xaus namelijk voor veel publiciteit zorgen tijdens de komende wedstrijden in Portugal en Spanje, iets waarvoor BMW Spanje niet ongevoelig is.

Mocht Xaus die komende twee wedstrijden niet voor aanzienlijke progressie zorgen, dan zou het tijdens de vierde wedstrijd, die op het TT circuit van Assen wordt verreden, wel eens over en uit kunnen zijn voor de 32-jarige, uit Catalonie afkomstige, coureur. Zijn positie binnen het team zou volgens insiders wel eens kunnen worden ingenomen door Barry Veneman, die dit seizoen in het Duitse IDM uitkomt op de  Alpha Technik BMW S1000RR.