Zoeken

Paul Bird Motorsport met Hernandez en Laverty in CRT MotoGP

5 december 2012
Paul Bird Motorsport treed het volgend seizoen met twee coureurs aan in de CRT klasse van de MotoGP. De Britse coureur James Ellison heeft daarbij het veld moeten ruimen voor de Colombian Yonny Hernandez en de Noord-Ier Michael Laverty (inderdaad, broer van…), waarmee het Britse team toch een Britse rijder heeft.

Paul Bird_Motorsport_MotoGP

Het in Penrith gevestigde Britse team, dat twee jaar geleden nog het officiële fabrieksteam van Kawasaki in het WK Superbike was, heeft aangekondigd de zaken voor het komende seizoen grondig te gaan aanpakken. Rijder James Ellison heeft het veld moeten ruimen en bovendien zal door het team een compleet nieuwe racer ontwikkeld worden, onder leiding van technisch directeur Phil Borley.

Als nieuwe coureurs heeft teameigenaar Paul Bird Yonny Hernandez en Michael Laverty aangetrokken. Hernandez maakte het afgelopen seizoen zijn debuut in de CRT MotoGP voor BQR, na twee jaar in de Moto2 te hebben gereden. Zijn beste resultaat tot op heden was een zesde plaats in de Moto2. Laverty was de laatste jaren actief in het Britse Superbike, waar hij drie jaar achtereen de vierde plaats in de eindstand wist te behalen.

De uitbreiding van het team is deel van het lange-termijn plan van Paul Bird om in de MotoGP een compleet Britse racer te ontwikkelen en met het aantrekken van Laverty heeft Bird zijn belofte gehouden om een Britse coureur in te zetten, ondanks dat volgens de teammanager een aantal buitenlandse topcoureurs waren geïnteresseerd. Het team zal het volgend jaar ook in een nieuwe kleurstelling aantreden, welke voor aanvang van de eerste wintertest zal worden onthuld.

Yonny Hernandez:
Ik kijk echt uit naar het komende seizoen en vooral de eerste test als ik mijn ART machines kan rijdern en met Paul Bird en het PBM UK team kan gaan samenwerken. Ik heb hoge verwachtingen voor het seizoen en mijn doel is om als beste CRT coureur in het kampioenschap te eindigen.

Michael Laverty:
Ik ben echt opgewonden om het 2013 MotoGP kampioenschap te gaan rijden. Ik wil Paul en de mannen bij PBM UK bedanken dat ze me deze kans hebben gegeven. Ik zal de Aprilia aangedreven PBM machine met het nieuwe chassis en elektronica gaan rijden en kan niet wachten todat ik kan beginnen tijdens de wintertest in Sepang begin februari. Ik zal moeten wennen aan de Bridgestone banden en carbon remmen en een aantal nieuwe circuits moeten leren kennen, maar ik hoop te kunnen gaan vechten met de top CRT coureurs.
Er zijn flink wat ervaren coureurs op CRT machines, dus ik onderschat de uitdaging zeker niet. Het is geweldig weer terug te zijn bij het PBM team, na daar al drie jaar te hebben gereden zal ik me weer snel thuisvoelen. Het PBM team zal volgend jaar het team zijn waar ik het langste bij ben geweest. Het zal een interessant seizoen gaan worden met veel te leren, maar ik ben klaar voor de uitdaging.

Paul Bird, teameigenaar:
We hebben nu alle details van de contracten uitgewerkt en ik ben verheugd aan te kunnen kondigen dat Yonny en Michael het komende seizoen voor ons zullen gaan rijden in de MotoGP. We hebben dit seizoen veel geleerd en we zijn van plan op die ervaring te gaan bouwen, aangezien we om topnoteringen in de CRT willen gaan strijden en ik geen reden zie waarom dit niet zal lukken. Het zal zeker een druk jaar voor ons gaan worden, dat is zeker.