Zoeken

Pasini neemt plek in van West bij Speed Master CRT

30 januari 2012
Het Italiaanse Speed Master Team, dat de afgelopen twee jaar al actief was in de Moto2, heeft voor haar CRT MotoGP avontuur de Italiaan Mattia Pasini gecontracteerd. Het team zou oorspronkelijk met de Australiër Antony West in zee gaan, maar die bleek niet over voldoende sponsoren te kunnen beschikken om het CRT zitje te kunnen betalen.

Mattia_Pasini

West verklaart op Facebook waarom de deal met het Speed Master Team uiteindelijk toch niet tot stand is gekomen. Met uitzondering van het handjevol topcoureurs die voor hun diensten worden betaald verlangen alle teams bij de overige coureurs dat zij geld meenemen om voor die teams te mogen rijden. Om het zitje bij het Speed Master Team te kunnen betalen had West zijn auto en crossmotor verkocht en zijn huis ter garantie aangeboden, maar dit bleek niet afdoende te zijn.

Waar West's racecarrière nu hoogstwaarschijnlijk ten einde is bleek de Italiaan Mattia Pasini wél over voldoende financiële middelen te beschikken om het zitje voor de neus van West weg te kapen. Pasini wist zijn zijn 125cc en 250cc carrière in totaal 10 overwinningen, 11 pole positions en 26 podiums te scoren, maar kwam in zijn twee Moto2 seizoenen niet verder dan een teleurstellende 28e (2010) en 24e (2011) plaats in de eindstand.