Zoeken

Ook woensdagtraining IOMTT door regen geplaagd

30 mei 2013

Voor de derde avond op rij is de training van de 2013 Isle of Man TT door regen geplaagd. De wedstrijdleider zag zich hierdoor gedwongen de sessie tot niet-getimede trainingssessie te verklaren. Een enkele nieuwkomer daargelaten kwamen de Superbikes opnieuw niet in actie.

Cameron Donald_IOMTT_2013
Cameron Donald bij Creg Ny Baa, waar het wél droog was

Overdag was het gisteren op het Britse eiland nog stralend mooi weer geweest, maar namate de avondtraining dichterbij kwam verslechterde het weer om vlak voor de aanvang van de training op het noordelijk deel van het eiland in regen uit te monden. Met natte wegen tussen Milntown en de Mountain Mile zag wedstrijdleider Gary Thompson zich gedwongen om de sessie tot niet-getimede sessie te verklaren.

De start van de training werd tot 19:15 vertraagd, waarna de topcoureurs nog moesten wisselen van hun Superbike machines, waarmee nog geen meter gereden is, naar de meer voor de natte weersomstandigheden geschikte Supersport en Superstock machines. Michael Rutter, Conor Cummins en Guy Martin switchten naar de Superstock, terwijl John McGuinness en Bruce Anstey op hun Supersport machine overstapten.

Het duurde echter niet lang voordat de regen in hevigheid toenam, waardoor vanaf Ballacraine gele vlaggen werden gezwaaid. De meeste coureurs hielden het daardoor na een verkenningsronde voor gezien, Cummins, Rutter en McGuinness besloten nog een tweede ronde te doen, maar bij Quarter Bridge zette ook McGuinness zijn CBR600RR vanwege het slechte weer aan de kant.