Zoeken

Ook in 2014: Ducati 3D Cup

20 november 2013
De Dutch Ducati Dealer Cup start in 2014 alweer aan haar negende seizoen. Deze exclusieve Ducati cup, ook wel 3DCup genoemd, biedt voor amateur circuitrijders de mogelijkheid om wedstrijden te rijden op mooie Europese GP circuits.

1-31 899 Panigale klein

Het raceseizoen bestaat uit 6 tot 7 race weekenden waarin op de zaterdag de trainingen verreden worden met 2 races op de zondag. Op circuits als Spa- Francorchamps, Oschersleben, Donington, Brno en Assen gingen afgelopen jaar 70 Ducati liefhebbers met elkaar de strijd aan om het kampioenschap in twee verschillende klassen.

Het hoogtepunt van het seizoen is voor velen de Ducati Club Races op Assen, een evenement waar zo’n 10.000 Ducati liefhebbers komen kijken naar de verschillende races, waaronder de 3DCup. Tijdens een raceweekend staat de 3DCup op een eigen paddock bij elkaar, waar de rijders elkaar vinden en helpen. Daarnaast is er technische ondersteuning en bandenwissel aanwezig. Alle generaties Ducati Superbike modellen zijn vertegenwoordigd in deze competitie, met verschillende rijders in de leeftijd van 16 tot 64 jaar, zowel man als vrouw.

De gepassioneerde begeleiding van Cécile van Hattem en Ton de Bruijn, die er vanaf het eerste uur bij betrokken zijn, zorgen voor een zeer compleet en onbezorgd race weekend. Om deel te nemen aan de 3DCup heb je een KNMV race licentie nodig en uiteraard een Ducati. Inschrijfkosten voor het seizoen bedragen € 199 en het inschrijfgeld voor de wedstrijdweekenden varieert per circuit tussen de € 295 en de € 395. Hiervoor krijg je 2 of 3 trainingen op zaterdag, een warming-up en op de zondag 2 wedstrijden. De organisatie streeft naar voldoende rijtijd versus een niet te hoog tarief, met wanneer mogelijk een extra trackday voorafgaand aan het race weekend.

Met de introductie van Ducati’s nieuwe 899 Panigale Superbike, zal er voor 2014 een 899 Panigale Cup worden opgezet als competitie binnen de 3DCup. Er wordt in deze 899 Panigale Cup enkel met standaard motoren geracet om een spannende, onderlinge competitie te creëren. Met 148 pk vermogen en 169 kg drooggewicht, in combinatie met het volledige electronica pakket met riding modes, ABS en Quickshifter, is een spectaculaire 899 Panigale competitie gegarandeerd. Via de officiële Nederlandse Ducati dealers kunnen deelnemers aan deze Cup profiteren van een exclusief aanbod; een race-klare 899 Ducati Panigale voor het speciale tarief van € 11.500 excl. Btw.
Voor meer informatie en inschrijven voor de 3DCup of 899 Panigale Cup kunt u contact opnemen met Cecile van Hattem, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Kijk voor foto’s en verslagen van de afgelopen jaren op www.sads.nl

Officiële Ducati dealers Nederland: Affetto (Overasselt)
Bruggeman Motoren (Nieuw-Vennep)
Ducati Zaltbommel Goedhart Motoren (Bodegraven)
Moto Breda
Moto Puro (Nuenen)
Motoport Assen
Motoport Hippolytushoef
Motortoer (Amsterdam)
Star Twin Motors (Loenen)