Zoeken

Officieel: Rossi gaat naar Ducati

15 augustus 2010

Wat de hele wereld al maanden wist, werd vanmiddag in de paddock van Brno officieel bekend gemaakt: Valentino Rossi gaat aan het eind van dit seizoen Yamaha voor Ducati verlaten. De negenvoudig wereldkampioen heeft hiertoe een tweejarig contract met het Italiaanse merk getekend.

Valentino_Rossi.jpg

Met de komst van Valentino Rossi naar Ducati gaat voor velen, niet in de laatste plaats de Italiaanse fabrikant zelf, een droomwens in vervulling. Eerdere pogingen de Italiaanse coureur te contracteren waren op niets uitgelopen, maar dit jaar had Rossi de deur wagenwijd opengezet door te stellen niet meer met Jorge Lorenzo in één team te willen rijden.

Nadat stipt om 18:00 uur door Yamaha het officiële bericht naar buiten werd gebracht dat Valentino Rossi het Yamaha MotoGP team aan het eind van het seizoen, na zeven succesvolle jaren, zal gaan verlaten, volgde niet veel later het persbericht van Ducati, waarin de komst van Valentino Rossi werd aangekondigd. In een handgeschreven bericht gaf Rossi aan met veel plezier aan zijn tijd bij Yamaha terug te denken, maar na zeven jaar toe te zijn aan een nieuwe uitdaging in zijn nog lang niet afgelopen MotoGP carrière.

Gabriele Del Torchio, President Ducati Holding:
Wij zijn verheugd aan te kunnen kondigen dat Valentino Rossi vanaf 2011 voor ons zal gaan rijden. Rossi is het toonbeeld van uitmuntendheid in de wegrace motorsport, net als onze Italiaanse fabriek die dé standaard is voor 'Made in Italy' uitmuntendheid. Deze zijn de sleutels tot het succes in technologie, design en sportiviteit. Als aanvulling van de sterke en hartstochtige intentie van beide partijen is deze overeenkomst tot stand gekomen dankzij de toegewijde steun van onze aandeelhouders en alle sponsoren van het Ducati Marlboro Team.

Filippo Preziosi, algemeen directeur Ducati Corse:
Allereerst, Valentino Rossi is een groot fan van motorfietsen, en dus is het voor mij altijd een genoegen geweest om naar zijn mening te luisteren. Tot de Grand Prix van Valencia zal hij onze rivaal zijn, een uitzonderlijke rivaal die onze overwinningen altijd meer elan heeft gegeven, maar zodra hij zal plaatsnemen op de Ducati zullen we tot in het kleinste detail gaan samenwerken om een motor te ontwikkelen die in staat is zijn grote talent te laten zien. Werken met Valentino Rossi is een van de meest opwindende dingen voor elke engineer en het is goed te weten dat wij deze geweldige kans het volgend seizoen zullen hebben.