Zoeken

MotoGP in 2013 terug naar Argentinie

14 september 2011
Met vier Spaanse Grand Prix heeft de MotoGP wegrace kalender meer weg van een Spaanse cuprace, maar in 2013 wordt de Grand Prix wegrace kalender weer iets internationaler. Vanaf dat jaar staat de Grand Prix van Argentinië weer op de kalender, waarvoor deze week in Parijs een driejarig contract met Dorna werd ondertekend.

Autodromo_Termas_de_Rio_Hondo

De Argentijnse Grand Prix stond voor het laatst in 1995 op de racekalender, toen op het uit 1952 stammende roemruchte Autódromo Juan y Oscar Gálvez in Buenos Aires Mick Doohan zijn 500cc wereldtitel voor het eerst wist te prolongeren. Vanaf 2013 zal worden gereden op het in 2008 nieuw gebouwde Autódromo Termas de Rio Hondo, dat in de provincie Santiago del Estero is gelegen.

Een driejarige overeenkomst werd 13 september in Parijs ondertekend tussen de Argentijnse regering, de gouverneur van de provincie Santiago del Estero, ODS en Dorna Sports. Kanttekening is wel dat het circuit nog de nodige aanpassingen zal moeten doen om aan de MotoGP veiligheidsvoorschriften te voldoen.