Zoeken

Moto2/125cc test Catalunya

17 februari 2010

Van alle op de 125cc en Moto2 startlijsten aanwezige namen zullen er gedurende deze driedaagse test 42 man in de baan komen, meer zijn er niet toegestaan. Dat houdt in dat er toch een aantal niet in actie zullen, of kunnen, komen. Zo neemt het Scot Racing team met Alex de Angelis en Niccoló Canepa geen deel aan deze test en zal ook Mattia Pasini (JiR Moto2) niet in actie komen. Toni Elias (Gresini) is wel van plan om de vorderingen van zijn collega's gade te slaan maar zal eveneens niet rijden.

Catalunya_Talmacsi.jpg
Gabor Talmacsi met de 'bijna Moto2' machine van het Speed-up team op Catalunya.

Wie zijn er dan wel? Nou, het merendeel van de Moto2 coureurs die de hele winter al getest hebben zoals Julián Simón en Mike Di Meglio (Mapfre Aspar Team), Axel Pons en Sergio Gadea (Pons Kalex), Yuki Takahashi en Raffaele De Rosa (Tech 3 Moto2), Gabor Talmacsi (Speed Up), Joan Olivé en Kenny Noyes (Jack & Jones by A. Banderas), Fonsi Nieto en Yannick Guerra (G22 HolidayGym), Alex Debon (Monlau Competition), en de mannen van het Blusens-STX team Mashel Al Naimi en Yonny Hernández.

Van de 125cc startlijst zullen o.a. de titelkandidaten Bradley Smith en Nicolas Terol (Bancaja Aspar Team) aanwezig zijn maar ook Pol Espargaró en Efrén Vázquez (Bainet Derbi), Marc Márquez (Red Bull Ajo Motorsport) en Esteve Rabat (Blusens-STX) geven acte de presence.

Vooral voor de Moto2 geldt, wil je een completer startveld in actie zien dan zul je moeten wachten tot de test van 1 tot en met 3 maart op het Ricardo Tormo circuit van Valencia. Daar krijgen de Moto2 teams dan ook hun langverwachte officiële 600cc Honda blokken uitgereikt.