Zoeken

Michael Dunlop rijdt Superbike TT op Hawk Racing GSX-R1000R

10 mei 2022
Michael Dunlop is voor de komende Isle of Man TT, de eerste sinds 2019, op de valreep met Hawk Racing in zee gegaan. De 19-voudig TT-winnaar zal voor het team met de Suzuki GSX-R1000R rijden in de Superbike TT.

De aangekondigde samenwerking tussen Dunlop en de gebroeders Stuart en Steve Hicken van Hawk Racing vernieuwt het lange en illustere partnerschap dat in 2014 begon met in het eerste jaar de Superbike en Senior TT dubbel tot gevolg. 

Nog eens twee overwinningen werden behaald in de 2016 TT, voordat het team in 2017 op Suzuki overstapte. Ondanks de enorme uitdaging wist Dunlop met de compleet nieuwe en onbewezen GSX-R L7 op indrukwekkende wijze de Senior TT te winnen - Suzuki's eerste TT zege in 13 jaar. 

Michael Dunlop is daarmee de eerste coureur in de geschiedenis van de Isle of Man TT die voor 4 verschillende merken zal gaan rijden. Naast de GSX-R1000R voor de Superbike TT rijdt Dunlop de Superstock TT met de MD Racing Honda CBR1000RR-R Fireblade, de Supersport TT met de MD Racing Yamaha YZF-R6 en de Supertwin TT met de MD Racing Paton S1R.

19-voudig TT-winnaar Dunlop merkte op: 
“Na 3 jaar afwezigheid van de straatraces en het eiland Man, is het belangrijk voor mij om bij een team te zijn dat ik ken en op een motor die ik ken. Het is een grote inspanning geweest om de motor zo snel klaar te krijgen, dus ik kan Stuart [Hicken], Steve [Hicken] en het team, plus mijn eigen persoonlijke sponsors Street Sweep, H&S Contractors en UGGLY&CO niet genoeg bedanken voor al hun pogingen."

 
Teambaas van Hawk Racing Steve Hicken voegde toe: 
“We hebben een geweldige relatie met Michael en hebben door de jaren heen veel succes gehad. Natuurlijk zijn dit geen ideale omstandigheden zonder testen, maar je kunt Michael nooit uitsluiten en we zullen er alles aan doen om hem de motor te geven die hij nodig heeft.”