Zoeken

Michael Dunlop rijdt 2014 Isle of Man TT op BMW

12 februari 2014
Hij leek een sabbatical van een jaar te willen nemen, maar het bloed is bij Michael Dunlop toch gekropen waar het niet laten kon. De meervoudig TT winnaar heeft een contract getekend met BMW Motorrad UK voor deelname aan de komende Isle of Man TT.

Michael Dunlop_BMW_S1000RR

Het Hawk Racing Team, waar Dunlop voor zal gaan rijden, krijgt ondersteuning van BMW Motorrad Motorsport, dat zich onlangs uit zowel het WK Superbike als ook het 24-uurs racen officieel heeft teruggetrokken, maar wel actief wil blijven in het in Groot Brittannië enorm populaire straatracen.

Door Dunlop voor zich te strikken hoopt BMW 75 jaar na de overwinning van Georg Meier in de Senior TT de oude tijden te doen herleven. Het team zal zowel een stock racer alsmede een Superbike in gaan zetten. Naast de Isle of Man TT zal Dunlop ook in andere stratenraces aan de start gaan verschijnen.

Michael Dunlop:
Ik ben echt blij te hebben getekend voor zulk een competitief team. De BMW S1000RR heeft zeker de snelheid voor de TT en met mijn ervaring, de steun van BMW Motorrad Motorsport en Hawk Racing hebben we denk ik een winnend pakket. Ik was echt aan het overwegen dit jaar uit te zitten, maar ik heb een team gevonden waar ik me prettig bij voel en met de steun van BMW Motorrad Motorsport zullen we een team zijn waar rekening mee moet worden gehouden.