Zoeken

Michael Dunlop gaat 2014 IOMTT voor zes uit zes

7 april 2014
Een half jaar geleden leek hij dit jaar nog een time-out van de roemruchte Isle of Man TT te nemen, maar Michael Dunlop gaat er dit jaar weer helemaal voor. De Noord-Ierse coureur heeft zich namelijk ten doel gesteld alle zes de TT wedstrijden op naam te gaan schrijven.

Michael Dunlop_Lightweight_TT

De 2014 editie van de Isle of Man TT beloofd een spannende editie te gaan worden. Tenminste, als de Michael Dunlop mogen geloven. Dunlop won het afgelopen jaar vier wedstrijden tijdens de Isle of Man TT en evenaarde daarmee de prestaties van zijn landgenoot Phillip McCallen, die in 1996 met vier overwinningen een nieuw record zette.

In 2010 zette Ian Hutchinson nog een nieuw record door alle vijf de wedstrijden te winnen en met de Lightweight TT sinds 2012 aan de racekalender toegevoegd heeft Michael Dunlop zich dit jaar ten doel gesteld alle zes de wedstrijden te winnen. De eerste twee edities van de Lightweight TT was Dunlop ook al van de partij, maar had voor die wedstrijden geen hoge doelen gesteld.

Dat moet dit jaar dus gaan veranderen. Michael Dunlop gaat met zijn startnummer 6 rijden op de nieuwe Kawasaki ER-6f van het McAdoo Racing Team, waarmee hij dit jaar met drie verschillende merken aan de start zal verschijnen: met de BMW S1000RR in de Senior TT, Superbike TT en Superstock TT, met de Honda CBR600RR in de twee Supersport TT wedstrijden en met de Kawasaki ER-6f in de Lightweight TT.

Michael Dunlop:
In alle eerlijkheid heb ik de Lightweight TT de afgelopen jaren niet mijn volle aandacht gegeven, maar dit jaar gaan we er helemaal voor om deze wedstrijd te winnen en proberen zes uit zes te halen. Het is een zware opgave, maar dat is waar we het voor dien en McAdoo Racing heeft alles uit de kast gehaald om voor mij een winnende motor te bouwen. Ik kijk uit naar de uitdaging om te zien of we de gevestigde orde en teams achter ons kunnen laten.

Het zal voor Michael Dunlop zeker geen gemakkelijke opgave worden, in de Lightweight TT komen dit jaar alle grote namen aan de start. Ryan Farquhar en James Hillier, de winnaars van de 2012 en 2013 Lightweight TT, Guy Martin, Michael Rutter, Gary Johnson, Jamie Hamilton, Keith Armor, John McGuinness en voormalig Moto3 coureur Danny Webb zijn enkele van de namen die dit jaar aan de start zullen verschijnen.