Zoeken

Melandri tekent eenjarig contract met Aprilia

3 november 2013
Het kon haast niet anders, en nu is het officieel: Marco Melandri zal het komende seizoen voor het Aprilia fabrieksteam gaan rijden. De 31-jarige coureur uit Ravenna heeft een contract van één jaar met de Italiaanse fabriek getekend, met een optie om het contract te verlengen.

Marco Melandri_Aprilia

Na afloop van het 2013 SBK seizoen was voor iedereen duidelijk dat Marco Melandri de overstap naar het Aprilia kamp zou gaan maken. De voormalig 250cc wereldkampioen reed tijdens de eerste wintertest enkele dagen na afloop van de laatste race in Jerez op de Aprilia RSV4, hoewel toen door zowel Aprilia als Melandri daar verder geen enkele uitspraken over werden gedaan.

Met het contracteren van de nog steeds immens populaire Italiaan zijn Melandri en Aprilia voor het eerst sinds 2002 weer herenigd, het jaar dat Melandri met Aprilia in de 250cc Grand Prix zijn eerste en tot nu toe enige wereldtitel wist te bemachtigen.

Marco Melandri:
Terugkomen bij het merk dat me de eerste wereldtitel heeft gegeven is om te beginnen erg opwindend. Vanuit menselijke en persoonlijk oogpunt gezien zijn er veel herinneringen die met Aprilia verbinden, en dat zijn herinneringen van overwinningen. In al deze jaren heeft Aprilia haar waarde in de racerij laten zien, door de ene na de andere wereldtitel in de wacht te slepen. Ik ben er dus van overtuigd dat ik een omgeving zal vinden waar we altijd klaar zullen zijn om voor de overwinning te strijden.
Vanuit technisch oogpunt gezien sta ik te popelen om met de RSV4 te gaan racen, een motor waartegen ik al veel op het circuit heb gevochten. Ik denk dat zij en ik het goed met elkaar kunnen vinden. Het circuit, de eerste test maar vooral de eerste wedstrijd zal daar antwoord op moeten geven. En ik denk dat voor een Italiaanse rijder het geweldig is om een Italiaanse motor op mondiaal niveau te kunnen racen. Dus volg ons. Het zal een opwindend en leuk seizoen gaan worden.

Romano Albesiano, Aprilia Racing Manager:
Marco is een rijder die we goed kennen. Hij heeft vroeger al eens deel uitgemaakt van de Aprilia familie en heeft met ons merk al een wereldtitel gewonnen. Zijn kwaliteiten behoeven zeker geen bevestiging. Hij heeft laten zien dat hij in een kampioenschap dat compleet nieuw voor hem is in staat te zijn om voor de wereldtitel te strijden. Ik ben er zeker van dat hij het op de Aprilia, een motor die naar mijn mening goed bij zijn rijstijl past, goed zal doen.
Met het contracteren van Melandri en het verlengen van het contract met Sylvain Guintoli na zijn uitstekende 2013 seizoen, is een bevestiging van ons commitment met het WK Superbike. We hebben de intentie om de Aprilia collectie van wereldtitels verder uit te gaan breiden. Ik wil ook nog Eugene Laverty bedanken voor zijn geweldig seizoen op de RSV4 en wens hem het beste voor zijn toekomstige avontuur.