Zoeken

Melandri snelst in tweede deel wintertest SBK op Jerez

3 december 2012
Tijden WK Superbike wintertest Jerez, donderdag:

Marco Melandri heeft in het tweede deel van de laatste wintertest van het 2012 seizoen, dat vorige week plaatsvond op het Spaanse circuit van Jerez, de snelste tijd op de klokken gezet. De GoldBet BMW coureur reed op donderdag een tijd van 1'40.816, viertiende seconde sneller dan Nicky Hayden's MotoGP racer, maar was wel ruim zestiende seconde langzamer dan Eugene Laverty die eerder die week had getest.

 Marco Melandri_Jerez_wintertest

Nadat van maandag tot en met woensdag het circuit van Jerez toneel was geweest voor de SBK teams van Kawasaki, Honda en Aprilia kwamen de teams van BMW en Ducati van woensdag tot en met vrijdag op hetzelfde circuit in actie. Op woensdag was door Eugene Laverty nog een tijd van 1'40.185 met de fabrieks Aprilia RSV4 gerealiseerd, maar die tijden werden op donderdag bij lange na niet meer gehaald. Melandri wist op donderdag wel zijn tijd van woensdag met bijna een seconde aan te scherpen, terwijl op vrijdag vanwege hevige regenval niet meer kon worden getest.

Voor Melandri was het de eerste kennismaking met het nieuwe GoldBet BMW team, dat het komende seizoen als officieel fabrieksteam van BMW zal aantreden. Melandri begon de test met de 2012 machine op 17" wielen om goede basis-setting te krijgen, waarna verschillende 2013 onderdelen werden getest om meer vertrouwen met de voorkant van de S1000RR te krijgen. Voor z'n nieuwe teamgenoot Chaz Davies was Jerez de eerste gelegenheid om op een droge baan met de S1000RR kennis te maken.

In de Ducati pitbox werd volop gewerkt aan de ontwikkeling van de nieuwe 1199 Panigale, die het volgend seizoen zijn debuut in het WK Superbike zal maken. Voor Checa was het de tweede kennismaking met de Panigale in het nieuwe Ducati Alstare Team, hoewel de eerste test op Aragon enkele weken geleden grotendeels in het water was gevallen. Na afloop van de test toonde Checa zich tevreden, hij had wel een seconde op melandri toegegeven maar de test had wel uitgewezen waar de Panigale de winter moet worden verbeterd.