Zoeken

Lorenzo: Rossi zou goed zijn voor het team

25 juli 2012
Met het plots aangekondigde vertrek van Ben Spies is de strijd om het tweede zitje in het Yamaha fabrieksteam officieel in alle hevigheid losgebarsten. Waar beide Tech 3 coureurs Crutchlow en Dovizioso azen op die plek heeft Jorge Lorenzo aangegeven dat Valentino Rossi  een aanwinst voor het team zou kunnen zijn.

Rossi_Lorenzo_Yamaha_2010

De stoelendans om het tweede zitje in het Yamaha MotoGP team is in nieuwe fase beland nadat Ben Spies via Twitter zijn vertrek bij Yamaha had aangekondigd. Na Spies' onverwachte aankondiging werd op Internet meteen volop over diens opvolger gespeculeerd, waarbij naast Tech 3 coureurs Cal Crutchlow en Andrea Dovizioso ook de naam van Valentino Rossi meermaals werd genoemd.

Rossi wordt al in de geruchtenmolen al langere tijd met Yamaha in verband gebracht. Het contract van de 7-voudig MotoGP wereldkampioen loopt dit jaar af en Ducati is tot op heden er niet in geslaagd Rossi een winnende machine te geven. Eerder al had Rossi aangegeven nog minimaal twee jaar in de MotoGP te willen blijven, maar zal pas in Brno zijn plannen voor 2013 kenbaar maken.

Over een eventuele terugkeer van Rossi naar het Yamaha MotoGP fabrieksteam heeft zijn voormalig teamgenoot Jorge Lorenzo zich op de vooravond van de U.S. Grand Prix op Laguna Seca in een interview op het hoofdkantoor van Yamaha USA positief uitgelaten. Volgens Lorenzo is het treurig nieuws dat Spies het team zal gaan verlaten, niet in de laatste plaats voor Yamaha omdat de Amerikaan sinds zijn vertrek uit het AMA met het merk verbonden is.

Jorge Lorenzo:
Het is treurig nieuws dat Ben het team zal gaan verlaten. Voor Yamaha is het echt erg, omdat hij al lange tijd een Yamaha rijder is. Ik denk dat hij veel potentieel heeft en wens hem veel succes in de toekomst. Nu moeten we afwachten wie het tweede zitje in het team over zal gaan nemen.

Over de geruchten wie die coureur zou kunnen zijn sloot Lorenzo Valentino Rossi niet uit. In de tijd dat Rossi en Lorenzo teamgenoten waren stonden de twee niet als beste vrienden bekend. Volgens Lorenzo zou Rossi's komst naar Yamaha positief kunnen zijn, aangezien zijn voorkeur uitgaat naar een sterke rivaal.

Jorge Lorenzo:
Ik hoor sommige geruchten, en sommige geruchten zeggen dat Valentino terug zal gaan komen. Het zou een goed voor Yamaha kunnen zijn. We zijn in het verleden een goed duo geweest, maar er is nog niets beslist. Mijn voorkeur gaat er naar uit om een competitieve rivaal in het team te hebben.