Zoeken

Lorenzo rijdt dit jaar met bijzondere #1

31 januari 2011

Kersverse wereldkampioen Jorge Lorenze heeft bevestigd dat hij dit jaar met #1 zal gaan rijden. Daarmee zal voor het eerst sinds Wayne Rainey in 1993 en voor het eerst in de MotoGP een Yamaha met de nummer 1 plaat aan de start verschijnen.

Jorge_Lorenzo_Yamaha_nummer_1.jpg

Lorenzo liet hiertoe een speciaal ontwerp voor zijn #1 startnummer ontwerpen, waarin zijn initialen JL zijn verwerkt. Iets waar men bij Yamaha ongetwijfeld erg gelukkig mee zal zijn nu voor het eerst in 18 jaar een Yamaha met nummer 1 aan de start van de koningsklasse van de Grand Prix wegrace zal verschijnen. De laatste keer was in 1993, toen Wayne Rainey als drievoudig 500cc wereldkampioen zijn titel verdedigde. Lorenzo's voormalige teamgenoot Valentino Rossi bleef in het verleden zijn #46 trouw, ondanks de drie wereldtitels die de dit jaar naar Ducati geswitchte Italiaan met Yamaha behaalde.

Jorge Lorenzo:
Vandaag kan ik mijn #1 startnummer onthullen. Ik ben erg trots omdat je erg hard moet werken om in de gelegenheid te komen deze te kunnen dragen. Ik ben ook gelukkig met mijn design, omdat de nummer 1 erg goed samengaat met mijn initialen JL. Met andere letters was het misschien moeilijk geweest om het er zo goed uit te laten zien, ik hoop dat mijn fans het mooi vinden. Ik zal mijn #99 dit jaar niet vergeten, het zal ergens op mijn leren outfit te zien zijn omdat #99 in mijn hart zit. Het was een moeilijke keuze om van startnummer te veranderen, maar ik heb de mogelijkheid tot de unieke gelegenheid deze te dragen verdiend.