Zoeken

Lorenzo breekt hand bij crossen

12 februari 2010

In aanloop naar de openingsrace van het 2010 MotoGP seizoen - 11 april in Qatar - heeft titelkandidaat Jorge Lorenzo wat vertraging opgelopen. De onfortuinlijke Spanjaard brak een middenhandsbeentje bij het crossen.

Sepang_Lorenzo.jpgDe 22-jarige Jorge Lorenzo was gisteren (11 februari) wat aan het crossen op een trainingsbaan nabij Montmélo - in de buurt van zijn woonplaats Barcelona - toen hij met een gangetje van zo'n 30 km/u in een langzame bocht tegen de grond ging. Hierbij blesseerde hij zijn rechterhand. Het crossen is onderdeel van zijn routinetraining in voorbereiding op het komende MotoGP seizoen.

De nummer 2 van het wereldkampioenschap van 2009 werd direct naar het Capio Hospital General de Catalunya gebracht waar de breuk werd geconstateerd. Ook was zijn rechterduim uit de kom. Dr. Augusto J. Casanovas voerde de operatie uit waarbij deze middels een osteosynthese een titanium plaatje aanbracht.

Lorenzo moet nu vier tot zes weken een brace dragen waardoor hij de tweede MotoGP test op het Maleisische Sepang moet missen. Dat is een behoorlijke streep door de rekening want hij kan ook niet rekenen op de data van teamgenoot Valentino Rossi. Hij zal nu eerst moeten herstellen en kan pas weer in actie komen bij de MotoGP test in Qatar in maart.