Zoeken

Lorenzo aan linker sleutelbeen geopereerd

18 december 2013
Teneinde het komende seizoen 100% fit te zijn is Jorge Lorenzo in het ziekenhuis van Barcelona aan zijn linker sleutelbeen en rchterduim geopereerd. Het betrof een hersteloperatie voor de blessures die hij het afgelopen seizoen in Assen en Sachsenring had opgelopen.

Jorge Lorenzo

Het beslissende moment van het 2014 seizoen vond plaats tijdens de vrije training van de TT in Assen, toen Lorenzo op een kletsnat circuit keihard van z'n Yamaha M1 werd gelanceerd en daarbij zijn linker sleutelbeen brak.

Dankzij een snelle operatie stond Lorenzo in Assen nog wel aan de start, maar twee weken later ging het op de Sachsenring opnieuw mis, waardoor de tweevoudig MotoGP wereldkampioen opnieuw onder het mes moest gaan en een nieuwe titanium plaat moest worden aangebracht.

In het Hospital General de Catalunya, in Sant Curat vlak buiten Barcelona zijn nu de titanium plaatjes en 11 schroeven verwijderd, waardoor de botten nu volledig kunnen genezen. Daarnaast werd meteen een kleine operatie aan zijn rechterduim doorgevoerd, als gevolg van een verwonding in een crash in 2010.

Na een nacht in het ziekenhuis te hebben moeten verblijven werd Lorenzo gisteren uit het ziekenhuis ontslagen. Nog voor het eind van het jaar zal hij zich weer in het ziekenhuis voor een controle moeten melden, waarna begin 2014 volgens schema de training ter voorbereiding van het 2014 seizoen zal worden opgestart.