Zoeken

Lascorz na eerste test positief over ZX-10R racer

7 december 2010

Na bijna een half jaar in de ziekenboeg te hebben gezeten heeft Joan Lascorz afgelopen week in het Spaanse Almeria voor het eerst kennis kunnen maken met de Kawasaki ZX-10R racer, waarmee hij het komend jaar zijn debuut zal gaan maken in het WK Superbike.

Joan_Lascorz_Almeria.jpg

Lascorz was het afgelopen seizoen een serieuze kandidaat voor de wereldtitel in het WK Supersport, tot een zware crash in Silverstone een dikke streep door de ambities van de Spaanse coureur trok. Het 25-jarige talent kwam daarna niet meer in actie, maar eindigde het kampioenschap desondanks op een derde plaats.

Het komende seizoen zal Lascorz zijn opwachting gaan maken in het WK Superbike, naast de eveneens langdurig geblesseerde Chris Vermeulen en Tom Sykes, die tot op heden het testwerk voor de 2011 ZX-10R racer voor zijn rekening moest nemen. Terwijl Vermeulen nog hard werkt aan zijn revalidatie kon Lascorz de afgelopen week voor het eerst kennis maken met de 2011 ZX-10R ter voorbereiding van het 2011 seizoen.

Lascorz was erg onder de indruk van de nieuwe machine en verheugd met zijn transitie naar het WK Superbike. Hij reed op het Spaanse Almeria naast Kawasaki WK Supersport coureurs Broc Parkes en David Salom, die daar de laatste ontwikkelingen van de ZX-6R racers testten. Hoewel het weer te wensen over liet wist Lascorz alle doelen te halen die hij zich voorafgaand aan deze test had gesteld en wist hij constant het tempo op te voeren.

Joan Lascorz:
Ik voelde me erg goed tijdens deze test, maar ik moet nog wat kracht terugkrijgen om de motor tot op de grens te kunnen pushen. Mijn eerste indruk van de fiets is erg positief, hij levert zijn vermogen op een goede manier. Op de eerste dag reed ik enkele ronden, op de tweede dag waren dat er al meer en op de derde en laatste dag voelde ik me veel beter en reed nóg meer ronden. Ik had toen ook een veel beter gevoel met de fiets. Momenteel moet ik nog om mijn krachtprobleem heenrijden, maar verder ging het goed. Ik heb nog enkele weken te gaan tot de test in Sepang en dus ben ik bezig mijn conditie te verbeteren zodat ik sneller kan gaan rijden. Ik zal zeker klaar zijn voor de eerste race van het 2011 seizoen.