Zoeken

kevin Schwantz gaat comeback maken in 8 uren van Suzuka

10 mei 2013
Op 49-jarige leeftijd je comeback maken als wegrace coureur op het internationale podest, dat gaat niemand minder dan voormalig 500cc Grand Prix coureur Kevin Schwantz doen. De voormalig Lucky Strike Suzuki coureur gaat dit jaar deelnemen aan de prestigieuze 8 uren van Suzuka in een privé Suzuki team samen met Yukio Kagayama en Noriyuki Haga.

Kagayama Schwantz

De terugkeer van racelegende Kevin Schwantz op het internationale racepodium zal ongetwijfeld een flinke boost geven aan de 2013 Coca-Cola Zero 8 uren van Suzuka, welke dit jaar op 28 juli zal worden verreden en in Japan nog steeds wordt gezien als de meest prestigieuze internationale wedstrijd op de Japanse racekalender.

Voormalig BSB, SBK en MotoGP coureur Yukio Kagayama begon het project de afgelopen zomer, nadat hij had gehoord dat Schwantz graag weer de 8 uren van Suzuka wilde rijden, evenals Haga die al eerder had gegrapt graag met Kagayama de prestigieuze wedstrijd te willen rijden. Om het 'dream-team' gestalte te geven moesten echter flink wat hordes worden genomen.

Allereerst de keuze van banden. Schwantz' goede relatie met Yoshimura maakte het duidelijk dat bij zijn rentree het een Yoshimura Suzuki zou moeten zijn, maar hoewel Schwantz een goede relatie heeft met Dunlop in zijn racing school in de USA, rijdt Yoshimura met Bridgestone. Voor wat betreft Haga moest bij Yamaha toestemming worden gevraagd, aangezien de voormalig SBK, MotoGP en huidig BSB coureur momenteel met Yamaha rijdt.

Kevin Schwantz:
Ik kijk uit om de 8 uren van Suzuka in juli met Noriyuki Haga en Yukio Kagayama met een Suzuki GSX-R1000 te rijden. Suzuki heeft een speciale plaats in mijn hart omdat ik daarmee mijn eerste 500cc Grand Prix overwinning in 1988 heb behaald.
De laatste keer dat ik de 8 uren van Suzuka reed was in 1992 met Doug Chandler als teamgenoot, toen we de finish niet haalden vanwege technische problemen. Met slechts twee rijders was het altijd een fysisch een erg zware race en nu met drie rijders zal het nog steeds zwaar zijn, maar niet meer zo erg. Hoewel acht uur op een 1000cc erg zwaar zal worden, zal ik mijn trainingsprogramma moeten intensiveren om twee runs van 3 uur op de motor te kunnen doen.
Ik heb nog nooit de 8 uren gewonnen en met teamgenoten zo sterk als Yuykio en Nori, samen met de Dunlop banden, denk ik dat we een goede kans maken.

Schwantz' rentree naar het internationale wegrace podium is trouwens niet zijn eerste rentree op wegrace gebied. Eerder al heeft Schwantz in de Verenigde Staten deelgenomen aan een 8 uren race, waar hij sneller was dan AMA coureur Blake Young.