Zoeken

Kawasaki maakt lineup WK Supersport team bekend

15 december 2011
Na onlangs al haar line-up van het WK Superbike team bekend te hebben gemaakt heeft Kawasaki nu ook de rijders van het WK Supersport team bekend gemaakt. Naast Sheridan Morais zal ook voormalig tweevoudig WK Supersport wereldkampioen Kenan Sofuoglu deed uit gaan maken van het door Vanni Lorenzini gemanagede team.


Kenan_Sofuoglu_Kawasaki_test_Valencia

Mocht de naam Sheridan Morais je niet zoveel zeggen, de coureur reed het afgelopen jaar in het Superstock 1000 kampioenschap en wist daarin de laatste ronde van het seizoen de ZX-10R op het podium neer te zetten. Kenan Sofuoglu keert naar een turbulent Moto2 seizoen weer terug naar het WK Superbike, waar hij in 2009 nog voor de tweede keer de wereltitel wist te behalen. Beide coureurs hebben in voorbereiding op het 2012 seizoen al kennis gemaakt met de Ninja ZX-6R racer.

Kenan Sofuoglu:
Ik ben erg gelukkig om deze kans te hebben gekregen bij Kawasaki, een kans die op een bepaald moment in mijn carriere is gekomen. De ervaring in de Moto2 was belangrijk, maar voor mij is het fundamenteel om voor de wereltitel te kunnen vechten. Ik ben er dan ook zeker van dat met het DeltaFin team achter me dit mogelijk zal zijn. Ik keer terug naar het WK Supersport en ben gelukkig met deze keuze, vertrouwend op de technische ondersteuning van een belangrijk merk.

Sheridan Morais:
Ik heb een goede relatie met Kawasaki, die hier in de paddock is gegroeid. Mijn DeltaFin team en Kawasaki zijn mijn familie in Europa geworden. Het is werk, maar we genieten eveneens van elkaars aanwezigheid. Veel jongens maarmee ik het afgelopen jaar heb gewerkt zijn meegegaan naar dit team. De Supersport machine is echt goed, en heeft veel meer telemetrie en andere zaken om rekening mee te houden dan mijn ZX-10R stock racer vorig seizoen. We hebben enkele droge testen gehad nu, en ben bekend geraakt aan de zachtere banden en aan de vering aan het werken. De fiets stuurt zo goed dat ik overal aan het wennen ben. Het is geweldig.