Zoeken

Jorge Lorenzo neemt afstand van vaders kritiek op Simoncelli

28 oktober 2011
De relatie tussen Jorge Lorenzo en zijn vader is er niet beter op geworden, nadat vader Lorenzo in een interview flinke kritiek heeft gespuid op Marco Simoncelli. Via Twitter heeft de voormalig wereldkampioen afstand van zijn vaders woorden genomen.

Jorge_Lorenzo_Marco_Simoncelli

Terwijl de wereld nog maar amper is bekomen van het overlijden van Marco Simoncelli heeft Chicho Lorenzo in de Spaanse media pittige uitspraken gedaan over de wijlen San Carlo Gresini coureur. Volgens Chicho was Simoncelli een gevaarlijk coureur en vertelde niemand dat hij fout was. "Simoncelli was mentaal niet voorbereid om te racen. Om op dit niveau te racen moet je ook mentaal trainen. En hij is in het verleden meermaals op gelijksoortige wijze onderuit gegaan.

Voor Jorge Lorenzo zelf zal het niet gemakkelijk zijn om het verlies van Simoncelli te verwerken. Hij was een van de coureurs met grote kritiek toen Simoncelli's agressieve rijstijl ter discussie stond, door te stellen dat hij roekeloos en gevaarlijk was. Tijdens de begrafenis toonde Lorenzo zijn waardigheid en zette in het condoleance register een punt achter het verleden met de woorden "Ik zal je voor altijd missen, het spijt me dat we woorden hadden."

Nadat Lorenzo hoorde van de opmerkingen van zijn vader nam de 2010 wereldkampioen via Twitter afstand van diens woorden.

Jorge Lorenzo, via Twitter:
Ik wil de fans bedanken voor de ontvangst die ze me hebben gegeven, waardoor ik me nog meer schaam voor de woorden van mijn vader die buiten proportie zijn. Ik hoop dat niemand denkt dat ik het met hem eens ben, omdat dit helaas een ieder van ons had kunnen overkomen.

Bron: Visordown