Zoeken

Jonathan Rea test RC212V MotoGP racer in Sepang

22 december 2010

Jonathan Rea heeft de week van zijn dromen gehad. De HANNSpree Ten Kate coureur nam afgelopen week deel aan een vierdaagse MotoGP test die Honda had georganiseerd op het circuit van Sepang.

Jonathan_Rea_MotoGP_Sepang_2010.jpg

De verplichte winterstop die het MotoGP coureurs verbied om deel te nemen aan testwerk voor hun racefietsen deed Honda besluiten SBK coureur Jonathan Rea in de gelegenheid te stellen de 2011 RC212V racer te testen, naast Honda's officiële testrijder en 8-uren van Suzuka teamgenoot Kousuke Akiyoshi.

Rea was nog niet 100% genezen van zijn (pols)blessure, maar wist gedurende de test de MotoGP racer steeds beter te mannen. De eerste dag werd door de uit Ballymena, Noord Ierland afkomstige coureur gebruikt om de ergonomie van de fiets aan zijn rijstijl aan te passen en het 5.548 kilometer lange circuit onder de knie te krijgen.

Na afloop van de eerste testdag verklaarde Rea, die 51 ronden op de baan had doorgebracht, erg onder de indruk te zijn van de RC212V die erg krachtig, enorm wendbaar en bovenal veel meer toeren maakt dan zijn Ten Kate Fireblade racer.

De test op het circuit van Sepang was oorspronkelijk gepland als driedaagse test, maar hevige regenval tijdens de derde en laatste testdag had Honda doen besluiten er nog een extra testdag aan te plakken. Met een stralende hemel en temperaturen van rond de 30 graden reed Rea de laatste dag veertig ronden en had tegen het eind van de test het gevoel de RC212V MotoGP racer tot zijn eigen fiets te hebben gemaakt.

Hoewel geen informatie werd vrijgegeven omtrent de inhoud van de test was volgens Honda de test succesvol verlopen en werd voldoende informatie vergaard waar de engineers de komende maand in Japan mee aan de slag kunnen om de fiets optimaal te kunnen prepareren voor de eerste officiële MotoGP test die is gepland van 1-3 februari op ditzelfde circuit in Sepang.

Jonathan Rea:
De RC212V rijden is een onvoorstelbare ervaring voor mij geweest. Een test van vier dagen is a;s een droom die uit is gekomen en ik ben écht blij dat HRC me hiervoor heeft uitgenodigd. Gisteren (de derde dag, red.) regende het volop waardoor we amper de baan op konden en besloten een extra dag te blijven. Vandaag begon ik het gevoel te krijgen dat de motor 'mijn' motor is en had een goed gevoel tijdens het rijden. Ik hoop dat ik in staat ben geweest om de engineers van bruikbare informatie te voorzien, ondanks dat mijn fysieke conditie niet optimaal was omdat mijn pols nog steeds niet 100% is. Ik ga nu voor de rest van het jaar rusten om me daarna te focussen op mijn job voor 2011, dat is het WK Superbike kampioenschap. Ik dank iedereen bij Honda voor deze geweldige ervaring.