Zoeken

Jonathan Rea overweegt overstap MotoGP

14 augustus 2013
Jonathan Rea heeft zijn ogen op de MotoGP gericht. Tegenover het Britse magazine Bikesportnews.com heeft de 26-jarige resident van het eiland Man bevestigd hierover met Honda én verschillende CRT teams in gesprek te zijn.

Jonathan Rea_Silverstone_podium

Tijdens meetings met Honda Motor in Japan heeft Jonathan Rea aangegeven het liefst met een prototype aan te treden aan de MotoGP, maar met zowel de Repsol Honda zitjes als die in het LCR Honda en Gresini Honda team bezet is dat geen optie voor het komende seizoen. De enige optie voor Rea om met Honda aan de MotoGP deel te nemen is bij een van de CRT teams, die het volgend jaar als niet-MSMA teams door het leven zullen gaan, op de nieuwe productieracer die Honda momenteel volop aan het uittesten is.

Rea begon zijn carrière met Honda in het Brits Superbike kampioenschap en bleef het merk tot op heden trouw. In 2008 maakte de Noord-Ierse coureur zijn debuut in het WK Supersport om de laatste wedstrijd van het seizoen zijn opwachting in het WK Superbike te maken. Vanaf 2009 rijdt Rea voor het Ten Kate Honda team, met als beste resultaat zijn vierde plaats in het 2010 kampioenschap, het jaar dat hij op Assen zijn eerste dubbeloverwinning wist te behalen. Het afgelopen jaar maakte Rea zijn debuut in de MotoGP, als vervanging van de geblesseerde Casey Stoner.

Tegenover Bikesportnews verklaarde Rea dat Honda tijdens de gesprekken in Japan heeft aangegeven de Noord-Ier echt te willen helpen, om hem in de toekomst op een prototype te laten rijden, maar Rea is om dat doel te halen ook met andere (CRT) teams in gesprek. Het probleem waar Rea mee geconfronteerd wordt is dat de onderhandelingen momenteel langzaam gaan. Teams zijn zeker geïnteresseerd, maar moeten eerst hun budgetten rond krijgen, pas daarna weet men wat voor motor kan worden geleasde en welke rijder kan worden gecontracteerd.

Rea wil echter niet koste wat kost de overstap naar de MotoGP maken. De kans dat Rea het komende seizoen op de Ducati GP13 machine zal aantreden is uitgesloten, maar hij sluit niet uit de switchen naar een privé CRT team of in het WK Superbike te blijven en daar meer wedstrijden te gaan winnen en in 2015 de overstap naar de MotoGP te gaan maken.

Bron: Bikesportnews.com