Zoeken

John McGuinness wint eerste Classic TT

28 augustus 2016
Met een nieuw ronderecord van 113.342 mijl per uur heeft John McGuinness zijn eerste Classic TT overwinning op naam geschreven. De Team Winfield Paton coureur finishte de vier ronden race 21 seconden voor Dean Harrison op de Black Eagle Racing MV Agusta. Maria Costello maakte het podium compleet.

Classic Senior TT McGuinness

De Morecambe Missile ging in de Senior Classic TT als eerste van start en kwam als eerste bij het eerste meetpunt Glen Helen door, waar hij een voorsprong van anderhalve seconde op 2015 winnaar Dean Harrison bleek te hebben. McGuinness Team Winfield teamgenoot Conor Cummins lag op dat moment op de vierde plaats, achter Maria Costello. Bij Ballaugh had Harrison met een verschil van 0,162 seconden de leiding nipt in handen, terwijl de achterstand van Costello constant 7 seconden bleef.

McGuinness sloot de eerste ronde met een nieuw ronderecord van 112.043 mijl per uur af, maar na minder dan een minuut kwam Harrison met 112.077 mijl per uur langs en had daarmee zijn voorsprong tot 0.366 seconden uitgebouwd. Costello keek op dat moment op de derde plaats al tegen een achterstand van 50 seconden aan, terwijl Cummins bij Quarry Bends had moeten opgeven.

Waar Harrison aan het eind van de tweede ronde voor zijn pitstop binnenkwam reed McGuinness nog een ronde door, sloot de tweede ronde af met een nieuw ronderecord van 113.342 mijl per uur af en lag daarmee vijf seconden op Harrison voor. Als gevolg van de pitstop keek Harrison bij Glen Helen in een klap tegen een achterstand van bijna 47 seconden aan.

Aan het eind van de derde ronde maakte McGuinness een 'splash and dash' pitstop van slechts 40 seconden en behield daarmee de leiding in de race. Bij Ballaugh had McGuinness z'n voorsprong al tot 20 seconden uitgebouwd, om uiteindelijk met een voorsprong van 21 seconden als winnaar te worden afgevlagd, zijn eerste Classic TT overwinning. Maria Costello was haar derde plaats tijdens haar pitstop kwijtgeraakt aan Alan Oversby, maar die moest een ronde later naar binnen voor zijn stop, waardoor Costello de derde plaats weer in handen kreeg.