Zoeken

John McGuinness terug naar Honda

1 december 2021
Na twee jaar geleden verrassend de switch naar Kawasaki te hebben gemaakt keert John McGuinness het volgend jaar terug naar Honda in het Road Racing kampioenschap, als teamgenoot van Glenn Irwin.

De switch van Honda naar Kawasaki is de geschiedenis ingegaan als de meest opmerkelijke move in de carrière van John McGuinness - als gevolg van de coronapandemie werden in 2020 en 2021 alle wedstrijden geschrapt, waardoor de 24-voudig TT winnaar geen meter met de ZX-10RR heeft geracet. 

Nu hadden we er eerlijk gezegd niet van opgekeken als McPint zijn racepak en helm aan de wilgen zou hebben gehangen, maar de inmiddels 49-jarige Morecambe Missile is nog steeds gedreven en superenthousiast over zijn switch naar Honda. 

"Wat kan ik ervan zeggen, het voelt alsof ik weer thuis in de familie ben", zegt John McGuinness. "Ik ben lange tijd met Neil (Fletcher, Head of Motorcycles Honda UK) en Harv (Beltran, Team Manager Honda Racing UK) in gesprek geweest en het voelt gewoon goed. Het is de 30e verjaardag van de Fireblade, ik ben dan 50 jaar oud en het wordt mijn 100e TT-start, dus het voelt alsof het zo heeft moeten zijn."

"Ik heb veel van mijn successen met Honda gehad en met Harv gewerkt in de HM Plant Honda tijd, dus kijk ik naar onze nieuwe samenwerking uit. Ik heb eerder dit jaar al kort op de nieuwe Fireblade gereden en was op het circuit zeer onder de indruk, dus kijk ik er naar uit om er op straat mee te racen en zien hoe het gaat. Het gaat een bijzonder jaar worden met alles wat gaande is en ook weer de North West 200 en Isle of Man TT te kunnen racen. Ik kan niet wachten tot het zover is."

John keert terug naar Honda op het moment dat Big Red de 30e verjaardag van de Fireblade viert. Voor 2022 heeft de Fireblade van Honda enkele updates gekregen, om de acceleratie uit de bocht te verbeteren. Dat plus een iconische kleurstelling die een eerbetoon is aan de allereerste '92 Fireblade, waarmee John in zijn 100e TT aan de start zal staan.