Zoeken

John McGuinness rijdt Junior TT met CBR500R

6 maart 2013
Honda's kersverse CBR500R gaat dit jaar z'n debuut maken op de roemruchte Isle of Man TT. De CBR500R, die tijdens de Junior TT zal worden ingezet, zal door niemand minder dan 19-voudig TT winnaar John McGuinness worden gereden.

Honda CBR500R

Dat de CBR500R ook op het circuit geen verkeerd figuur slaat, daar was Vincent onlangs nog achter gekomen tijdens de introductie van de fiets in de omgeving van Barcelona, waar Honda zelfs een sessie op het circuit had ingepland. Eerder was al bekend gemaakt dat met de motor dit jaar de European Junior Cup - het bijprogramma van het WK Superbike - zal worden gereden.

Daarnaast gaat de CBR500R dit jaar zijn debuut maken op de roemruchte Isle of Man TT, tijdens de Junior TT die sinds afgelopen jaar tot SuperTwins TT is gedoopt. De door John McGuiness te rijden CBR500R zal het moeten opnemen tegen de Kawasaki ER-6 en Suzuki SV650, die op papier over meer vermogen beschikken. Teameigenaar Phil Morris van het RLR Racing Team is er echter van overtuigd dat met McGuinness als rijder het podium zeker moet kunnen worden gehaald.

Phil Morris:
We hebben de motor de afgelopen week pas gekregen en al veel tijd op de dyno besteed. We weten dat we nog een hoop werk te verrichten hebben, maar het is een opwindende uitdaging en John is er klaar voor. We hebben een geweldige motor en de beste rijder dus het doel is om dit jaar de bovenste trede van het podium te betreden.

De Lightweight TT werd het afgelopen jaar gedomineerd door Kawasaki's ER-6. De top acht werden allen door Kawasaki ingevuld. Ryan Farquhar, die inmiddels met racen is gestopt, won de race met een gemiddelde snelheid van 115.115 mph (185,243 km/u), voor James Hillier en Micheal Rutter die wel de snelste rondetijd van 115.554 mph (185,949 km/u) wist te noteren.

John McGuinness

John McGuinness:
Het was vreemd om het afgelopen jaar langs de kantlijn de race te aanschouwen, zeker ook omdat de Senior TT werd afgelast. Het is een interessante klasse en heeft andere uitdagingen dan de andere races, maar ik kijk er naar uit om ermee te gaan knallen. Het team heeft ongetwijfeld nog veel werk te verrichten in korte tijd om er klaar voor te zijn, maar ik heb alle vertrouwen in hen.

Het is voor McGuinness tien jaar geleden dat hij het laatst voor het RLR Racing Team reed. Destijds op de VFR400, waarmee hij meerdere wedstrijden wist te winnen. De Junior TT staat dit jaar ingepland op de afsluitende wedstrijddag op vrijdag 7 juni, voor de Senior TT.