Zoeken

Joan Lascorz van kunstmatige beademing

29 april 2012
Na zijn crash tijdens een training op het circuit van Imola op 2 april begint Kawasaki SBK fabriekscoureur Joan Lascorz langzaam te herstellen. De Spanjaard is in het Vall d'Hebron universiteitsziekenhuis verplaatst van de ICU naar de Spinal Cord Injury Unit, waar hij van de kunstmatige beademing is gehaald.

Joan_Lascorz_Kawasaki

Na afloop van de WK Superbike race op het Italiaanse circuit Imola werd door Infront een aanvullende testdag ingepland, waarbij Joan Lascorz ernstig ten val was gekomen. De Kawasak coureur werd overgevlogen naar het ziekenhuis waar hij aan de kunstmatige beademing kwam te liggen.

Lange tijd was echter onduidelijk hoe ernstig de verwondingen van Lascorz exact waren, er gingen zelfs geruchten als zou de Spanjaard een dwarslaesie hebben opgelopen. Inmiddels is echter duidelijk dat dat niet het geval is en dat Lascorz langzaam begint te herstellen. Lascorz is inmiddels goed aanspreekbaar en is een afwachting van een transfer naar het Guttmann instituut, waar hij aan zijn herstel kan gaan beginnen. Hoe lang het nog zal duren voordat Lascorz weer in actie zal komen is vooralsnog niet bekend.