Zoeken

Jasper Iwema in 2013 naar RW Racing

9 november 2012

Na een teleurstellend 2012 seizoen, waar hij vroegtijdig brak met het Tsjechische Moto FGR team. leek de Moto3 carrière van Jasper Iwema ten einde, maar de coureur uit Hooghalen heeft onderdak gevonden bij RW Racing, het enige Nederlandse team in de Grand Prix. Iwema treedt in het team aan als teamgenoot van Jakub Kornfeil.

Jasper Iwema

Eerdere pogingen om elkaar te vinden kwamen niet van de grond, maar nu het zover is zijn beide partijen uiterst gemotiveerd om van de unieke Nederlandse samenwerking een succes te maken. Waar Iwema dit seizoen op z'n zachtst gezegd een teleurstellend seizoen kende ging het RW Racing juist voor de wind, de Spaanse rijder Luis Salom eindigde het kampioenschap op de derde plaats.

De 22-jarige Iwema is het komend seizoen gebrand op een revanche en wil in zijn vijfde Grand Prix seizoen laten zien dat hij zich wel in de kop van het veld kan nestelen. Iwema rijdt naast Jakub Kornfeil, wat ten tijde van de 125cc Ongetta CBC-Corse periode ook al zijn teamgenoot was. Beide coureurs hebben een Kalex KTM ter beschikking.

Coureur Jasper Iwema:
Met uitzondering van een zevende plek in Le Mans bracht dit seizoen mij niet wat ik ervan verwacht had. Om juist dan nu al, begin novem ber, voordat het seizoen helemaal klaar is, al te mogen tekenen bij een team als dit – competitief, met topmateriaal en toppersoneel – voelt als een groot voorrecht. Dat het bovendien een Nederlands team is, een Drents zelfs, maakt het extra bijzonder. We kunnen nu wel al zeggen dat de TT, voor mij én het team een thuisrace in onze achtertuin, een groot feest wordt. Ik wil daarom de familie Waninge en RW Racing GP bedanken voor hun vertrouwen in mij en mijn sponsors en management dat ze dit mogelijk maken.

Teameigenaar Roelof Waninge:
We hebben altijd als doelstelling gehad Nederlands talent een kans te geven. Ik ben erg blij dat er nu een groep mensen bij elkaar is gekomen die met RW Racing GP de komende jaren willen proberen Nederlanders verder te krijgen in de Grand Prix en met ons team willen gaan voor Nederlands succes! We zijn en blijven ambitieus. Ons doel is en blijft resultaten scoren op het allerhoog ste niveau. We hebben laten zien dat we uitstekend materiaal hebben met Kalex KTM en dat we een team hebben dat topresultaten kan behalen. Dat betekent dan ook dat we wel verwachtingen hebben van Jasper.

Teammanager Johan Stigefelt:Er zijn niet zoveel Nederlanders in de paddock, dus er is al veel contact. Jasper heeft een moeilijk seizoen gehad, maar wij geloven dat hij veel meer in zich heeft dan hij heeft kunnen laten zien. Het is goed voor de Nederlandse motorsport dat deze coureur en dit team elkaar hebben gevonden. Samen doen we onze uiterste best er een succesvol seizoen van te maken.