Zoeken

Jack & Jones by Antonio Banderas trekt zich terug uit Moto2

6 december 2010

Een succesvolle carrière in Hollywood als filmacteur garandeert nog geen succes in de MotoGP. Een jaar na oprichting is er al een eind gekomen aan het Jack & Jones by Antonio Banderas Moto2 raceteam, nadat hoofdsponsor Jack & Jones zich terugtrok uit het team.

Jack_Jones_Banderas_Moto2.jpg

Een maand geleden leek er nog geen vuiltje aan de lucht, toen het team deelnam aan de officiele IRTA Moto2 test op het circuit van Valencia, voor 2011 rijders Kenny Noyes en Gabor Talmasci werden bevestigd en van het Suter chassis werd geswitcht naar een Promoharris rijwielgedeelte.

Hoofdsponsor Jack & Jones besloot zich echter terug te trekken en met geen andere grote geldsponsor in het verschiet besloot teammanager Dani Devahive om de teamleden en de rijders te laten gaan, om hen in de gelegenheid te stellen op zoek te kunnen gaan naar andere teams. Hetgeen geen eenvoudige opgave zal zijn, nu de meeste teams haar bezetting voor 2011 al rond hebben.

Dani Davahive, teammanager:
Dit is waarschijnlijk de zwaarste beslissing die ik in de afgelopen 10 jaar heb moeten maken. Ondanks het enthousiasme en opwinding dat Antonio Banderas en ik in dit project hebben gestopt heeft het gebrek aan fondsen ons gedwongen deze moeilijke beslissing te nemen. Momenteel is het erg moeilijk om nog tijdig een sponsor te vinden om te kunnen deelnemen aan een kampioenschap dat in maart begint, en daardoor is het onze verantwoording richting onze teammedewerkers en rijders om hen te laten gaan zodat ze andere teams kunnen vinden.