Zoeken

Iwema tekent bij Fusieteam Fontana Racing/CBC Corse

11 februari 2011
Jasper Iwema uit Hooghalen heeft donderdagavond in Valencia een contract voor één jaar getekend bij Fontana/CBC Corse. De twee raceteams slaan voor Iwema de handen ineen, om hem hopelijk voorin het deelnemersveld van de 125cc mee te kunnen laten rijden.

Jasper_Iwema_Jerez_2010.jpg

De carrière van het 21-jarige talent was de afgelopen week in stormachtig vaarwater terecht gekomen nadat het Molenaar Racing Team bekend had gemaakt een gapend gat van € 350.000 in de begroting voor het komende seizoen te hebben. Echter, al tijdens het officiële persbericht waarin Team Molenaar aangaf zich terug te trekken uit de 125cc wist Iwema's manager te melden dat al volop werd gezocht naar alternatieven om Iwema in een buitenlands team onder te brengen.

Er waren meer teams die de Drent wilden inlijven en dat was op een onverwacht moment toch enigszins een luxe positie. Iwema kiest voor het samenwerkingsverband in verband met de goede sportieve vooruitzichten, maar ook vanwege de goede ervaringen van het afgelopen seizoen, toen hij de kleuren van CBC Corse verdedigde. De motoren (RSA Aprilia) en het technische gedeelte van het team worden geleverd door Fontana Racing. In het team wordt hij ook verenigd met chef monteur Mirko Cecchini die hem vorige jaar succesvol ondersteunde.

Manager Jan Abbink en Jasper Iwema willen alvast hun dank uitbrengen aan iedereen die hun de afgelopen weken ondersteund heeft op welke manier dan ook, speciaal aan het TT Circuit Assen, Yamina Abdoum, Geert Prins en Gerard en Ronald Ten Kate. Zonder de steun van deze partijen zou het volgens het duo Abbink / Iwema zeker niet mogelijk zijn geweest nu een contract te kunnen tekenen. Het ligt in de bedoeling dat Jasper Iwema tijdens de trainingen in het Portugese Estoril zijn eerste meters van het seizoen rijdt.