Zoeken

Infront breidt SBK kalender uit naar Rusland

22 september 2011
Begin dit jaar wisten we er al melding van te maken, maar nu is het definitief. Vanaf volgend seizoen maakt Rusland deel uit van de WK Superbike kalender. WK Superbike organisator Infront tekende hiertoe deze week een tienjarig contract met de Moscow Raceway.

Moscow_Raceway_2

Al begin dit jaar gingen volop geruchten dat Infront haar activiteiten richting Rusland wilde gaan uitbreiden, hetgeen vier maanden geleden tijdens een persconferentie in Moskou werd bevestigd. De overeenkomst werd deze week in Rome bekrachtigd door Paolo Flaminni, CEO van Infront, en Alexander Yakhnich, CEO van YMS Promotion Ltd, de organisator van de Russische ronde van het FIM WK Superbike.

De Russische ronde van het WK Superbike, die voor het weekend van 26 augustus 2012 staat gepland, zal worden verreden op de nog in aanbouw zijnde Moscow raceway, dat 80 kilometer ten noord-westen van Moskou is gelegen, vlak langs de snelweg M9. De raceway heeft een totaaloppervlak van 263 hectare, het circuit zelf is 4.070 meter lang, 12 tot 21 meter breed en heeft 9 linker- en 6 rechterbochten. Het langste rechte stuk is 873 meter lang.

Paolo Flammini:
In de laatste maanden hebben we intensief samengewerkt met Alexander Yakhnich en zijn team en zijn we er in geslaagd om alle details in voorbereiding van de komst van het SBK naar Rusland voor het 2012 kampioenschap af te bakenen. Het was onze intentie om in het eerste jaar in Moscow te racen en we zijn dan ook uiterst tevreden met de keuze van de Moscow Raceway, een echt state-of-the-art circuit dat zich in een vergevorderde bouwfase bevindt en binnen enkele maanden zal worden opgeleverd. Het WK Superbike zal het eerste wereldkampioenschap zijn dat Rusland zal aandoen, een demonstratie van Infront Motor Sports' commitment belangrijke nieuwe markten voor motorsport aan te doen.

Alexander Yakhnich:
We zijn verheugd in staat te zijn gesteld zulk een prestigieus kampioenschap als het WK Superbike in Rusland officieel te vertegenwoordigen. We weten dat er nog maanden van hard werken voor ons liggen voor wat betreft de organisatie van het evenement, maar we zijn er zeker van dat straks in augustus alles klaar zal zijn om het WK Superbike en WK Superbike een warm welkom te geven.  De toewijding van mijn groep voor de ontwikkeling van motorsport in Rusland zal tevens worden onderstreept door het debuut van het Yakhnich Motorsport Team, dat in 2012 met de Rus Vladimir Leonov en een nog nader te bepalen rijder aan het WK Supersport zal deelnemen.